5 tips om beter te plannen

5 tips om beter te plannen

Ik kom ze steeds vaker tegen. Vrouwen die niet goed kunnen plannen. Of zeggen dat ze goed zijn in plannen maar zich vervolgens niet aan die planning houden. Ellenlange to do lijsten hebben en daar dagelijks doorheen scrollen en er dingen uitpikken die ze wel even snel kunnen doen (lees zodat ze af kunnen vinken, want daar houden wij vrouwen van, ik ook). Het heel druk hebben met van alles en nog wat maar aan het einde van de dag NIET kunnen vertellen wat je nou precies hebt gedaan. Regelmatig de dag onbevredigd afsluiten omdat je to do lijst alleen maar groter is geworden en nooit af lijkt te zijn.

Super frustrerend want je hebt altijd het gevoel tijd te kort te komen en achter de feiten aan te rennen. Ik zou eens moeten gaan bijhouden hoe vaak ik dit soort ‘klachten’ hoor.
Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan heb ik 5 tips voor je om beter te plannen.

5 tips

Tip 1   Maak je planning de avond van tevoren
Pak je ellenlange to do lijst. Ga er even rustig voor zitten. Je kunt natuurlijk ook een week planning maken maar wat mij betreft werkt het het beste als je je planning de avond van tevoren maakt. Uiteraard komt er in je planning de dingen die er al staan bijvoorbeeld je afspraken.

Tip 2   Plan 3 dingen die echt MOETEN gebeuren die dag
Kijk in je to do lijst en pik hier 3 dingen uit die jou dichter bij je doel brengen. Heb je nog geen concreet doel voor vandaag of überhaupt geen doel? Ga die dan heel snel eerst opstellen want zonder doel geen resultaat. Als je deze 3 dingen hebt gedaan dan heb je verzekerd een voldaan gevoel aan het einde van de dag. Sterker nog, het maakt niet eens uit wat je de rest van de dag wel of niet doet als deze 3 dingen maar gedaan zijn want dit zijn de belangrijkste.

Tip 3   Begin je dag met deze 3 dingen
Voordat je wat dan ook gaat doen: je begint je dag met deze 3 belangrijke to do’s. Maak er echt tijd voor vrij en desnoods sta je een uur eerder op. Weet je wat een heerlijk gevoel als deze 3 dingen al af zijn?

Tip 4   Doe NIKS anders voordat deze 3 dingen af zijn
Wat er ook gebeurd, je doet NIKS anders voordat je deze 3 dingen hebt gedaan. Liefst nog verdeel je deze 3 ook weer in prioriteiten, welke doe je als eerst en welke als laatst. Vaak kosten deze 3 dingen helemaal niet zoveel tijd en zul je merken dat je wellicht na een uur al klaar bent. Dus eerst deze 3 dingen en dan de rest van je dag.

Tip 5   Beloon jezelf als het je gelukt is
En ja het leukste onderdeel eigenlijk: is het je gelukt om deze 3 ECHT belangrijke dingen te doen? YES, top! Beloon jezelf dat het je is gelukt. Maakt niet uit welke beloning je kiest als je het maar doet. Iedere dag taart is misschien niet de handigste keuze maar bijvoorbeeld dat je je eerste koffie pas mag doen als deze drie dingen af zijn. Weet je hoe lekker die koffie dan gaat smaken?!

Dus als je beter wilt plannen gebruik dan deze 5 tips

1   Maak je planning de avond van tevoren
2   Plan 3 dingen die echt MOETEN gebeuren die dag
3   Begin je dag met deze 3 dingen
4   Doe NIKS anders voordat deze 3 dingen af zijn
5   Beloon jezelf als het je gelukt is

Deze tips zijn bedoeld om jou te helpen plannen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je beter gaat plannen en dit iedere dag zo toepast je business enorm gaat groeien. Ik heb het zelf meegemaakt afgelopen jaar. Voor dit jaar paste ik nog niet toe want ik had er geen weet van. Door me vooral te houden aan de 3 belangrijkste dingen (we noemen het ook wel kpi’s) per dag ben ik van 0 naar 5000 euro omzet per maand gegaan binnen no time, hoe fantastisch is dat?! En was dit nou heel ingewikkeld? Nee dat viel wel mee maar had dus alles hiermee te maken in combinatie met de juiste focus. En als ik het kan dan kun jij het ook als ondernemer, daar ben ik van overtuigd.

Een extra tip
Als je deze vorm van plannen echt wilt gaan implementeren dan raad ik je aan om Hemera te gaan gebruiken van Tibor Olgers. Fantastische agenda die je de belangrijkste dingen uit je dag laat halen. Binnenkort online.
Hemera tibor olgers

Welke van de bovenstaande tips spreekt jou het meest aan en of wat is jouw ultieme tip om beter te plannen? Leuk als je het met me deelt in de comments hieronder.

Wil jij samen met mij leren plannen en of delen waar JIJ precies tegenaan loopt?
Plan dan een sessie met me in via skype of live in de TrutHut in Utrecht. 

Dankjewel voor het lezen en ik kijk uit naar je reactie.
Dit blog delen met anderen via social media mag uiteraard 😉

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven