86 x op je bek gaan is een MUST

86X op je bek gaan is een MUST

glancy
Deze foto is uiteraard in scene gezet, want doorgaans fiets ik niet binnen, maar past wel mooi bij het verhaal. En geloof me als ik zeg dat ik al redelijk wat op mijn bakkes ben gegaan. Afgelopen jaar nog.

Super plan
Samen met een collega ondernemer hadden we een super plan bedacht voor ondernemers. Prachtig programma in elkaar gezet. Getest bij ondernemers en iedereen was enthousiast. Cadeautjes gekocht. Verrassingen geregeld. Geweldige locatie gevonden in het midden van het land. Aan alles gedacht en we waren er helemaal klaar voor en zijn er vol voor gegaan.

Overtuigd
De locatie  hadden we al betaald. We waren er namelijk zo van overtuigd hoe geweldig dit aanbod was dat we er eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden dat het niet zou lukken om het gevuld te krijgen.
Wat dus helaas wel gebeurde. We kregen het programma niet verkocht. Iedereen reageerde enthousiast maar de verkoop bleef uit. Wij grapten samen al; ‘In het ergste geval gaan we samen die dagen in dat huis zitten en gaan we verstoppertje spelen en iedere dag een andere slaapkamer uitkiezen’.

Nood oplossing
Anderhalve week van tevoren wilde we deze grap toch niet laten gebeuren dus bedachten we een soort nood oplossing. We bedachten 2 trainingen op 2 losse dagen zodat we in ieder geval uit de kosten van het huis zouden komen. Dit is gelukkig gelukt en we hadden alsnog 2 te gekke dagen met klanten in het huis.

Dit is ondernemen
Dit is ondernemen wat mij betreft. Dingen bedenken, dingen uitproberen en als het niet lukt weer door. Volhouden, niet opgeven en net zo lang aanscherpen totdat het WEL lukt.

Maar Glancy waarom is 86x op je bek gaan een MUST?
Nou dat ga ik je nu uitleggen.

Waarom 86x op je bek gaan een MUST is
als je niet valt, leer je ook niet
– door op je bek te gaan leer je beter keuzes maken die ECHT bij jou passen
– je groeit enorm, zowel persoonlijk als zakelijk, van dingen die niet goed gaan


Als je niet valt, leer je ook niet

Moet je je voorstellen dat je iets voor het eerst doet, bijvoorbeeld schaatsen, en je zou het in 1 keer heel goed kunnen? Dan is de uitdaging er snel af toch? Zo is het ook met ondernemen. Door ‘fouten’ te maken leer je hoe het NIET moet en of wat niet voor je werkt. Zie het als uitdaging om iedere keer weer iets dusdanig te doen dat het WEL voor je werkt. En hier kom je, soms helaas, pas achter door het eerst te doen, op je bek te gaan, iets aan te passen en weer door te gaan.

Door op je bek te gaan leer je beter keuzes maken die ECHT bij jou passen
Ik zeg altijd tegen mijn klanten ‘wees lekker eigenwijs’. Doe het eerst maar op jouw manier en kijk hoe dat gaat. Wat ik eigenlijk zeg is ‘val eerst maar en dan zie ik je wel weer’. Ook andersom als ze toch de weg kiezen die ik ze heb geadviseerd maar zij hier eigenlijk helemaal niet in geloven (wat ze dan natuurlijk niet tegen me zeggen) dan gaan ze ook nat. En dat is helemaal prima want dat werkt natuurlijk niet, iemand klakkeloos volgen terwijl je daar zelf niet in geloofd. Mooi want daar komt dan een heel duidelijk moment uit dat je hebt gedaan, op je bek bent gegaan en nu makkelijker een andere keuze kunt maken. Top!

Je groeit enorm van dingen die niet goed gaan
Misschien zijn we allemaal wel bang om op onze bek te gaan en of fouten te maken. Zeker voor de perfectionisten en of faalangstigen onder ons. Maar een van mijn grote lessen is juist dat je zo enorm groeit van op je bek gaan. En dat zie ik net alleen bij mezelf maar ook bij mijn klanten en bij mijn dochter want hé als je puber bent dan maak je ook genoeg fouten maar jee wat word je daar (snel) groot van.

Kortom
Wees niet bang om fouten te maken. Ga gewoon DOEN en probeer dingen uit. Je hebt niks te verliezen alleen maar te winnen. En als je eventueel toch niet wint dan heb je het in ieder geval geprobeerd, mooie lessen geleerd waardoor je bent gegroeid en dus alsnog een winnaar bent!

Ik ben benieuwd hoe jij kijkt naar op je bek gaan en of wat voor tips jij hebt?
Laat je het weten hieronder?

Met een pleister op je zere plek groet,
Glancy.nl

Scroll naar boven