Businesscoach of toch niet?

Businesscoach (Utrecht) of toch niet?

businesscoach, ondernemerscoach Glancy (Utrecht en heel Nederland)
Businesscoach Glancy

Gisteren was ik op het VA festival van Patty Golsteyn.
Een festival voor VA’s (Virtual Assistant) met allerlei inspirerende workshops.
Ik mocht 2 keer een workshop geven met als onderwerp Zichtbaar vanuit Zelfvertrouwen.

Leuke dag

Een super leuke dag waarbij ik uiteraard heb genoten van het ‘podium’ (dat is gewoon mijn ding). Ik heb gelachen om Patty; heerlijk haar grapjes en nuchterheid in haar eigen presentatie. Gezellig gekletst met Muriël Versluis, de SalesDIVA. En leuke ontmoetingen gehad. Maar toen kwam het weer…

Wat doe jij?

Bij de ontmoetingen met verschillende vrouwen komt dan toch de welbekende vraag:
En wat doe jij?’
Opeens was het weer hakkelen terwijl ik toch echt heel goed weet wat ik doe. Ik heb er alleen nog steeds geen term aan gehangen, het beestje geen naampje gegeven.

Businesscoach

Als vanzelf, na mijn verhaal, vragen mensen dan of ik businesscoach ben. En ja qua inhoud is dat wat ik doe maar ik voel me geen businesscoach. De term past ook gewoon niet bij me. Het roept iets op bij mij wat ik niet ben en of wil zijn misschien wel.

Wat past dan wel?

Ik ben een coach die je een basis meegeeft voor je onderneming, je keuzes laat maken, je in actie zet, je een liefdevolle schop onder je kont geeft als het nodig is.
Boven alles ben ik een coach die naar JOU kijkt, die je begeleidt en tools geeft en samen met jou kijkt naar een manier die bij jou past. Ik geloof namelijk in authenticiteit en dat dingen alleen werken als het klopt bij wie jij bent. Ben je dan alsnog een businesscoach? Geen idee maar het is mijn woord niet.

Inmiddels zeg ik dan ook gewoon wat ik doe: Ik help vrouwelijke ondernemers om financieel onafhankelijk te worden met hun bedrijf. Dit doe ik vanuit Utrecht, vanaf de TrutHut (mijn werkplek binnen Kanaal30) maar ik help vrouwen door het hele land want online sessies zijn minstens even waardevol als tegenover elkaar zitten. Het kan dus beide. Mijn coaching is altijd 1 op 1 omdat ik merk dat dit de meeste waarde is voor mijn klanten.

Facebook

Een tijd geleden vroeg ik op facebook naar andere termen voor businesscoach die mensen bij mij vinden passen. Hier kwamen een heleboel antwoorden op. Om er maar een paar te noemen:
business motivator
lifestyle coach
zzz coach (zelfvertrouwen, zelfliefde, zichtbaarheid)
power coach
impact coach
levensstylist (met knipoog naar mijn ‘verleden’ als DressCoach)
authenticiteit motivator
your own way business mentor
personal motivator

Er zitten echt wel mooie tussen vind ik maar ik voel het niet…

Hokjes

Waarschijnlijk is het ook mijn allergie voor hokjes dat ik geen keuze maak. Ik wil niet graag in een hokje gestopt worden en wil ook andere mensen niet in hokjes stoppen. Noem me maar eigenwijs, dat ben ik ook. Ik had bedacht dat ik geen ‘titel’ nodig heb voor wat ik doe en toch merk ik stiekem dat het best handig is om gewoon te zeggen, ik ben businesscoach of coach of lifecoach (of welke andere term dan ook, en dan het liefst ook eentje die direct duidelijk maakt wat je doet).

Wat vind jij?

Mocht je een mening hebben of een geweldige naam hebben die er nog niet bij staat, dan laat het me weten hieronder. Ik ben heel benieuwd en wie weet maak ik alsnog een keuze…of niet.
PS
Wil je weten of er nog een plekje voor jou vrij is in het volgende coaching traject? Kijk dan hier  voor meer informatie of plan direct een sessie met me in via deze link

2 gedachten over “Businesscoach of toch niet?”

 1. Astrid Farla

  Lieve Glancy,
  Allereerst dankjewel voor al je mooie berichten die je deelt.
  Vlak voordat je stopte met Dresscoach te zijn heb ik je boek gelezen “voel je fantastisch”. In dat wat je schrijft herken ik wel het een en ander, niet alleen in je boek, maar ook in andere artikelen over vrouwen, dat wat je meemaakt op bijeenkomsten… Zijn wij vrouwen niet altijd een beetje aan het twijfelen?
  Wat mij betreft ben je een power vrouw! Een inspirator voor velen denk ik. Je verbindt ook mensen, hoe prachtig is dat!
  Kun je niet iets met het woord inspiratie?
  Een warme groet,
  Astrid

  1. Wat een lieve reactie Astrid, dankjewel! Ja inspiratie is wel een woord dat bij me past denk ik… en tegelijkertijd denk ik bij ieder woord ik hoef mezelf geen ‘titel’ te geven. Misschien is zeggen: Ik ben Glancy en ik help vrouwelijke ondernemers aan zichtbaar zelfvertrouwen, wel voldoende??

Laat een reactie achter

Scroll naar boven