Het verhaal van Danielle Krijtenburg de Beeldvanger

Het verhaal van Danielle Krijtenburg de Beeldvanger

Danielle Krijtenburg, alias de Beeldvanger, is een bijzondere vrouw. Zij was klant bij mij en ze fascineert me. Niet alleen om wat ze doet als Beeldvanger maar vooral om wie ze is. Ze inspireert me en samen zijn met haar is altijd fijn met mooie gesprekken. Om deze redenen ging ik met haar dit gesprek aan.

Naam Danielle Krijtenburg, ook wel bekend als dé Beeldvanger. Gelukkig getrouwd en moeder van 2 puberzonen. 

Wat Danielle wilde worden toen ze klein was

“Ik wilde vroeger piloot worden. Dat leek me echt een stoere baan evenals  het werk in een verkeerstoren leek me interessant. Uiteindelijk ben ik wel de luchtvaart in gegaan want ik heb 2 jaar als stewardess gewerkt. Een soort van ertussenin zeg maar.”

Het verhaal van Danielle

“Ik heb heel lang als leidinggevende gewerkt bij Holland Casino, parttime. Daarnaast ben ik altijd fotograaf geweest, Ik heb dus eigenlijk van observeren m’ijn  beroep gemaakt. 

Ik vond het fantastisch om ‘mensen en momenten’ te vangen maar merkte dat ik dat op den duur ook leeg vond.…om alleen de voorkant te pakken in de vorm van een foto. Ik miste het verhaal erachter.”

De Beeldvanger

“Alweer heel wat jaren geleden besloot ik om een heel ander pad op te gaan. Ik kwam er namelijk rachter dat ik mijn werk vooral op de automatische piloot deed. Ik had weer zin om nieuwe dingen te leren en werd gegrepen door het coach vak. Door de verschillende opleidingen die ik inmiddels heb gevolgd heb ik vooral heel erg mezelf leren kennen. En zo is dan ook de Beeldvanger ontstaan.” 

Haar MISSIE 

“Mijn missie is om mensen een beter zelfbeeld te geven. 
Omdat ik zelf dus lang een verkeerd zelfbeeld heb gehad en zo mezelf heel vaak heb weggecijferd, uit beeld heb gehouden en dat is zonde.”

Omslagpunt eigen zelfbeeld

“De omslag kwam eigenlijk zo’n beetje acht jaar geleden dat ik met die hele ontwikkeling en mijn zelfontwikkeling bezig was. En dat ik er achter kwam dat ik mijn werk als leidinggevende en fotograaf vooral op de automatische piloot deed. Mijn man kreeg tijdens de vakantie een ernstig ongeluk. Hij brak zijn been echt op een hele nare manier. En kon helemaal niks meer. Hij is vervolgens drie en een half jaar aan t revalideren geweest.

Er kwam op dat moment best wel veel op me af. De jongens waren toen nog klein. Buiten de zorg van de jongens was er ook de zorg voor mijn man en daarnaast liepen er ook nog veel fotografie opdrachten. Veel ballen in de lucht.  Dat ging allemaal wel maar op een gegeven moment vroeg ik me af of ik mijn werk nog wel zo leuk vond? Nou, dat was eigenlijk niet zo.

Ik wilde weer nieuwe dingen leren.”

En toen…

“En zo begon ik nadat de zorg voor thuis iets minder werd aan mijn eerst opleiding van een hele reeks…. De nieuwsgierigheid naar mezelf beter leren kennen was ontstaan.

Ik was al in de 40 toen ik deze stap zette.”

Kwetsbaar opstellen

“Doordat de opleiding zo over mij ging moest ik me opeens kwetsbaar opstellen en dat was ik eigenlijk helemaal niet van plan. Dit was een heel proces. Bewustwording bestaat ook uit zovele lagen en iedere keer kom je wel weer iets nieuws  tegen. Dat maakt het voor mij ook zo interessant. En dat vind ik dus heel tof. 

Ik vind jezelf kennen echt een groot goed. Dat maakt dat ik stevig sta en dat is wat ik iedereen gun. Dat je niet meer de goedkeuring van iemand anders nodig hebt maar dat je jezelf vertrouwt.” 

Grootste uitdaging combinatie ondernemen met moederschap

“Dat ik me schuldig voelde naar de jongens  als ik teveel aan het werk was. Dan kon ik me echt een slechte moeder voelen. Dat was natuurlijk niet zo maar daar kwam ik pas later achter. Nu zeg ik tegen anderen; laat de teugels maar een beetje vieren.” 

Danielle’s tip aan moeders die willen gaan ondernemen

“Mijn tip is; hou het klein en vertrouw erop dat je het goede doet. Het is zo zonde als je niet je droom achterna gaat.

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Als je het te groot maakt dan kom je niet in beweging dus het is goed om jezelf een doel te stellen en daar met kleine stappen naartoe te gaan.”

Wat is jouw levensmotto

“Nou ongeveer tien maanden geleden is mijn moeder overleden. En ik heb heel veel geleerd van haar laatste fase. Het zit em in de kleine dingen. Daar gaat het zo over. Het zit niet in de grootse dingen. Ik heb zo met haar genoten, ondanks dat ze zo ontzettend ziek was en niet zo heel veel meer kon, maar dat we gewoon even met z’n tweeën op bed lagen. En dan een kopje koffie dronken of iets, terwijl dat voor haar niet eens meer smaakte.

Als je het grootse ziet in het kleine dan is dat heel veel waard.”

Wat heeft samenwerken met mij jou opgeleverd?

“Vooral het DOEN. Ook al is het in je hoofd nog niet helemaal perfect ga het maar gewoon DOEN. Antwoorden zitten in beweging en niet in stilstand.”

Welke ondernemende vrouw inspireert jou en waarom?

“Lou Niestadt. Ze is heel energiek en daar hou ik van. Wat ik ook heel tof vind aan haar is dat ze alles laat zien dus niet alleen maar het perfecte plaatje.” 

 

PS 1:
Voel jij je ook ergens enorm gepassioneerd over en zou je hier wel je business van willen maken? Dan ontmoet ik jou graag om te kijken of we hier samen een plan voor kunnen bedenken. Plan hier een date met me in.

PS2:
Het volledige gesprek beluister je via deze link

PS3:
Ben je moeder van een dochter? Dan nodig ik je van harte uit in de MoederDochter(zelf)Liefde community 

PS4:
De site van Danielle vind je hier

Scroll naar boven