Een eerlijk verhaal ter inspiratie voor jouw volgende stap

Een eerlijk verhaal ter inspiratie voor
jouw volgende stap

Dit verhaal begint, om precies te zijn, op donderdag 8 oktober. Ik krijg een appje van mijn broer, wat op zich al uitzonderlijk is want wij hebben niet zoveel contact. Mijn broer woont al 17 jaar op Curaçao en in die 17 jaar hebben we elkaar 2 keer gezien.
Het appje luidt als volgt:
‘Glancy ik wil jullie eind deze maand voor een aantal dagen hierheen halen, zouden jullie dat leuk vinden?’

Euhhh jaaaaa duhhhh, natuurlijk willen we dat!
Kleine uitleg: mijn broer werd 50 op 1 november en wilde dat graag met ons vieren. Mijn moeder had hem al 15 jaar niet gezien en ik 8 jaar geleden voor het laatst.
Dit bericht was een enorme bus van links voor ons allemaal en tranen van ontroering vloeiden rijkelijk bij mijn moeder en mij.

In eerste instantie zouden we 7 dagen naar Curaçao gaan. Mijn broer zou alles regelen, vluchten, verblijf en een huurauto. Ik zat nog wel lichtelijk te twijfelen want wij, mijn dochter en ik, waren net pas 3 weken daarvoor op vakantie geweest naar Italië dus eigenlijk ‘kon’ het niet in mijn hoofd want ik moest gewoon werken. Maar al snel dacht ik dit is zo’n bijzonder aanbod dat kunnen we niet weigeren. En al helemaal omdat ik wist hoe blij mijn moeder zou zijn om haar zoon weer te zien, dat wilde ik haar ook zeker niet ontnemen.

Ondertussen zat er weer een persconferentie aan te komen met de mogelijke uitkomst dat we weer in lockdown zouden gaan. Grappend zei ik tegen mijn dochter ‘misschien moeten wij daar gewoon blijven tot en met einde van het jaar, weg van de Corona en daar genieten’.
Mijn dochters reactie; ‘Ik zit al in dat vliegtuig mam!’

Wat begon als een grapje werd in de dagen erna steeds meer serieus overwogen. Toen Rutte de horeca weer dicht gooide stond ons besluit vast; we gaan het gewoon regelen en doen!
Waaaaah! Ik doe heel luchtig maar vond het besluit ook reuze spannend. Tegelijkertijd dacht ik dit is een once in a lifetime kans dus laten we het doen en dus we deden het.
Mijn dochter heeft een tussenjaar en werkte in de horeca om te sparen voor haar reis van 3 maanden naar Amerika. Corona heeft behoorlijk invloed gehad op haar leven het afgelopen jaar. GEEN examen (wel geslaagd), GEEN feestjes, GEEN examenreis, GEEN werk meer en Amerika wat niet door kon gaan. Allemaal geen drama natuurlijk maar wel super jammer vind ik dat voor haar. Een jaar waarin je allemaal wilde plannen had maar waar niks van door gaat vind ik sneu.

Dit was voor mij dan ook de hoofdreden waardoor ik dacht fuck it, we gaan het gewoon doen. Samen op avontuur is natuurlijk te gek en dit gaan we nooit meer vergeten!
Ik heb gelijk alles omgeboekt en we blijven tot 24 december op Curaçao zodat we kerst thuis met mijn moeder kunnen vieren (want zij ging na 10 dagen weer terug naar Nederland) want alleen met kerst wilden we haar niet aan doen. Nadat ik alles had omgeboekt vond ik een fijn 2 kamer appartement met balkon en zwembad in Jan Thiel. Helemaal prima want meer hebben we niet nodig hier. Ik heb mijn eigen huis in Utrecht verhuurd voor 2 maanden en van dit geld kunnen we hier leven, hebben we onderdak en een auto. Ik zeg win win win.

We zitten hier nu vandaag precies 2 weken en de ‘vakantie’ is voorbij. Vanaf vandaag werk ik hier gewoon online (was in Nederland toch ook al bijna alleen maar) met mijn klanten dus dat is perfect. Ik doe 3 coach calls per dag in de ochtend en dan gaan we, mijn dochter en ik, s middags leuke dingen doen, ik zeg de perfecte combi!

Ik ben nu al zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt, het is echt genieten hier. De enige ‘uitdaging’ die ik heb is het tijdsverschil want voor mij 10, 11 en 12 uur is bij jou 15, 16 en 17 uur voor de coachings maar met keuze uit 5 dagen dus dat gaat goed komen. Oh en heeeeel veel muggenbulten, lekker charmant haha maar die neem ik voor lief 😉

Hopelijk inspireer ik je met dit verhaal om je hart te volgen en de volgende stap te zetten en nu echt te gaan doen wat je zo graag wilt. Je leeft NU dus grijp je kansen en creëer het leven wat je wilt want dat kan.

Ik help je met liefde dus plan hier een afspraak met me in of stuur me een mail.

Liefs
Glancy

Scroll naar boven