Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Eindelijk


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on feb 08, 2016

Eindelijk is het dan zover. Eindelijk voor mezelf bedoel ik dan.

Een jaar geleden voelde ik al dat de naam de DressCoach me niet meer past. Ik ben haar letterlijk ontgroeid. Toen al wilde ik eigenlijk vanuit mijn eigen naam, Glancy, gaan werken en de DressCoach site gebruiken voor de vrouwen die ik heb opgeleid tot DressCoach.

 

Ik durfde nog niet, of misschien was het mijn moment nog niet 

Vandaag, door een gesprek dat ik had, werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik hou ervan als mensen mij wakker schudden. Deze bewuste persoon zei tegen mij dat hij laatst in een training, waar hij toeschouwer was, iets anders kreeg te zien dan verwacht. De naam DressCoach wekt een andere verwachting. ‘Het lijkt alsof het alleen maar over de buitenkant gaat’, zei hij, ‘maar jij biedt zoveel meer waarde over de binnenkant’. Hij sloeg hier wat mij betreft de spijker op z’n kop. Dit is precies wat ik een jaar geleden al voelde.

En dit is ook precies wat het is. De tips die ik over de buitenkant geef zijn nog maar 20% van wat ik doe. Het is een toevoeging geworden. Wel een belangrijke wat mij betreft maar het gaat veel meer over de binnenkant mijn adviezen. De reden waarom mensen regelmatig bij me huilen als ik ze een advies geef is niet omdat ik lelijke dingen tegen ze zeg maar omdat ik ze raak, van binnen. Dit is blijkbaar het empathische vermogen dat ik bezit. Het voelt steeds meer als mijn kracht die ik onbewust inzet om mensen in beweging te krijgen, om mensen inzichten te geven over hun gedrag.

Het geen ik voor mezelf heb geleerd pas ik nu dagelijks toe en ik geloof er heilig in dat dit voor iedereen zo werkt. Het is een mindset. Het gaat om de keuzes die we maken.

Mijn boek ‘Voel je fantastisch – iedere dag’ is hier een goed voorbeeld van. Natuurlijk voel je je niet iedere dag fantastisch maar ik geloof er wel in dat we er zelf voor kunnen kiezen om ons zo vaak mogelijk fantastisch te voelen. Het is een keuze hoe je omgaat met de dingen die er gebeuren in je leven. We kunnen ervoor kiezen om te leren van dingen en er sterker van worden.

Waarom zijn de ‘Voel je fantastisch dagen’ zo’n groot succes voor de bezoekers?
Omdat ik hier precies doe wat ik hierboven beschreven heb. We geven vooral tips, tricks, tools en inzichten over de binnenkant en een klein beetje, als versterking, over de buitenkant.

Dit is waar ik goed in ben, dit is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dit is waar ik energie van krijg, dit is mijn flow. Mijn drive, om mensen te helpen aan een goed gevoel over zichzelf, zowel van binnen als van buiten.

Waarom?
Omdat ik intens gelukkig word als andere mensen ook het gevoel hebben dat ze er mogen zijn, dat ze het waard zijn en dat ze liefdevol naar zichzelf mogen zijn en mogen genieten van dat wat is zodat ze volledig in hun kracht staan. Dat is mijn bijdrage om de wereld een stukje mooier te maken.

Geef een antwoord