Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Emotionele disbalans & oplossing


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on apr 18, 2016

Emotionele disbalans & oplossing

Afgelopen week was ik behoorlijk uit balans. Er gebeuren privé een heleboel dingen waar ik flink mee moest dealen. Ik ben niet iemand die snel in de stress schiet want ik ben van mening dat het altijd wel weer goed komt, hoe dan ook, maar dit is toch vooral met mijn hoofd gedacht.

Gevoelsmatig was het toch anders
Mijn rationele kant is flink ontwikkeld. Ik zeg vaak voor de grap dat ik hier heel mannelijk in ben. Daar waar heel veel vrouwen die ik ken zich druk maken over van alles en nog wat heb ik dat gewoon niet. Voor alles is een oplossing en ik probeer altijd alles een positieve draai te geven.
Dit betekent natuurlijk niet dat ik er niets bij voel. Zo bleek ook afgelopen week.

Emotioneel uit balans
Ik was behoorlijk emotioneel uit balans. Wat zoveel wil zeggen dat ik me niet ‘blij’ voelde, ik snel moest huilen om eigenlijk niks en ik slecht sliep. Ik heb het geaccepteerd zoals het kwam en me er ook niet heel erg tegen verzet. Mezelf zelfs een dag vrij gegeven waarin ik alleen maar lekker ben gaan wandelen, filmpjes heb gekeken en een zak met borrelnoten heb weggewerkt (niet doorvertellen dit laatste).

Wat ik vervelend vind aan emotionele disbalans
Het was zoals het was en ik heb het gedaan zoals ik het deed. Ik heb mijn les hieruit gehaald wat deze gebeurtenis me nou eigenlijk wilde vertellen. En dat is helemaal oké. Wat ik echter wel heel vervelend vind is dat als ik emotioneel uit balans ben, ik me (weer) zo onzeker voel.

Onzekerheid is voor mij echt killing
Onzekerheid slaat mij een soort van lam ofzo. Super vervelend gevoel. Het voelt ook alsof dit onzekere gevoel niet meer bij me past. Het is iets van ‘vroeger’ en niet meer van nu. Het dient me niet meer en ik wil het niet.

Ik zie het ook bij andere mensen die onzeker zijn, het brengt je nergens.
Zouden ze daar nou niet een pilletje voor uit kunnen vinden? Een pil tegen onzekerheid. Hoe zou jouw leven eruit zien als je je nooit meer onzeker voelde? Dan ga je toch veel meer uit het leven halen of niet dan?

Een oplossing voor onzekerheid
Wat bij mij toch weer blijkt is dat ik de Jump methode prachtig vindt tegen onzekerheid. Waarom?
Je deelt je verhaal.
Je krijgt inzichten.
Je zet jezelf in actie.
Niemand oordeelt of zegt je wat je MOET doen.
Je bedenkt zelf je eigen oplossing.

Voor mij werkt het in ieder geval want afgelopen zaterdag heb ik een prachtige Jump gedaan met de cursisten van de opleiding. En je zou me nu eens moeten zien, het is gewoon een wereld van verschil. Ik voel me zo anders dan vorige week! Ik heb mezelf eigenlijk gewoon weer herpakt en kan daarom nu ook weer een blog schrijven, dat wat ik eigenlijk vorige week al op mijn agenda had staan en toen kwam er simpelweg niets.

Heb jij wel eens een Jump gedaan? Hoe heb jij dit ervaren?
Deel je het met me hieronder? Zou leuk zijn!

Jump Movement is een onderdeel van bijna alles wat ik doe en ook van de
Voel je fantastisch dag. Wil jij ervaren hoe een Jump voor jouw bedrijf kan werken? Ik maak graag een afspraak met je om een persoonlijk programma voor jullie in elkaar te zetten.

Geef een antwoord