Slimmer werken met Guus Heezen

Slimmer werken met Guus Heezen

De allereerste Passie Inspiratie Podcast voor moeders die hun hart willen volgen neem ik op met…. een man. Omdat ik eigenwijs ben en dat zelf dus heel grappig vind, is mijn allereerste gast niet een moeder maar een man. Namelijk Guus Heezen. Deze man is klant bij me geweest, als een van de weinige mannen, en ik vind hem zo inspirerend en zo’n pionier dat ik graag met hem wil aftrappen. En ik wil het graag met hem hebben, over slimmer werken, zijn missie en zijn levensstijl.

Naam Guus Heezen, 29 jaar en afkomstig uit de Achterhoek, verkering met Sanne (en de camping samen overleefd)

Wat Guus wilde worden toen hij klein was

Ik wilde altijd buschauffeur worden. Als klein kind kwam ik in de bus en dan zag ik zo’n man achter het stuur zitten met zo’n groot dashboard met allemaal knopjes. Dat vond ik fantastisch. Ik moest vroeger als kind ook altijd overal op een knopje drukken.

Op een gegeven moment had ik door dat er op een computer nog meer knopjes zaten, oneindig veel knopjes. Dit vond ik altijd wel heel interessant. Dus toen ging ik al snel richting IT.

Het verhaal van Guus

Ik ben begonnen als bedrijfseconoom. Dat is natuurlijk een hele financiële studie. Ik wilde namelijk accountant worden; altijd in pak en lekker veel geld verdienen. Maar mijn vader zei; ‘Jongen jij bent geen accountant’. En hij had gelijk. Als accountant kijk je altijd terug naar cijfers en ik ben iemand die lekker vooruitkijkt.

Maar goed, ik heb natuurlijk wel heel veel geleerd financieel. En toen ben ik doorgegaan naar een master informatiemanagement. Daar kwam een beetje de de mensen kant erbij en dat ligt me wel meer.

Slimmer werken & Missie

Mijn missie is om jonge ondernemers in de Achterhoek te helpen om slimmer te werken. Om NIET meer en harder te werken maar om te kijken wat kan slimmer. Hoe kun je hefbomen inzetten? Hoe kan je werk dat je toch niet leuk vindt uitbesteden? Hoe krijg je de mensen die je in dienst hebt ook echt mee om jouw missie te verwezenlijken. En dat heeft met verschillende factoren te maken. Maar de mensen moeten wel weten waarom je wil doen wat je wil doen en en hoe je dat allemaal gaat doen.

Ondernemen is gewoon een middel voor het goede leven en niet andersom.
En ik vind het dan zeer jammer dat mensen gaan ondernemen, maar zelf geen tijd nemen voor vrijheid. Dan ben je eigenlijk alleen maar keihard aan het werk. Uiteindelijk is dan de vraag, wat houdt je daaraan over? Ik denk dat dat anders kan.

Herken je dat harde werken van die ondernemers

Ja, zal ik eerlijk zeggen. Ik ben iemand die veel werkt en ook altijd gaat. Hoe je één ding doet, doe je alles. Ik ben altijd snel. Als je mij een opdracht geeft om te rennen, ja dan ga ik zo hard mogelijk rennen totdat ik klaar ben. En zo werk ik ook. Totdat je begint te merken dat je maar door gaat, dat je stress hebt, dat je slecht slaapt, dat je lichamelijke klachten krijgt van dat harde werken. Toen was er ook een moment dat ik heel wat dingen tegelijk deed.

Toen kon het eigenlijk niet meer uit en kwam ik uit die focus en dat was heel angstig. Toen dacht ik hier moet ik iets mee. Ik ben gaan kijken naar methoden om ze allemaal weg te managen en dat ging ook heel goed. Gaf me ook wel opluchting op dat moment. Maar het was nog steeds heel veel wat ik deed. En toen dacht ik ik moet gewoon toch anders naar mijn werk kijken. Slimmer werken, minder doen, beter doen.

Wat is jouw levensmotto

Ondernemen is een middel voor het goede leven. Daar geloof ik heilig in.
Voor de rest genieten. Ja, klinkt natuurlijk allemaal zo cliché maar dat is belangrijk. Je kunt harder werken om op vakantie te gaan en dan goeie dagen hebben maar ik heb liever dat elke dag een goeie dag is.

Grootste uitdaging in ondernemerschap

Ja dat is toch wel hoe ik één ding doe doe ik alles. Dus ook op een goeie dag heb ik een planning gemaakt en dan moet ik die taken zo snel mogelijk afwerken. Laat mij maar aan de bak en rammen met die handel. Ja, en dat hoeft natuurlijk niet. Nee want kan ook gewoon geen relaxed en goed.

Zijn PASSIE 

Ik sta voor dingen simpel maken en simpel houden. Je kunt die berg op rennen en daar als een berg tegenop zien maar je kunt ook gewoon gaan lopen, met kleine stapjes.

De oplossing van stress is heel simpel. Dat is namelijk gewoon niks doen. Helemaal niks. Dus ook geen afleiding van telefoon, lezen, tv kijken of netflixen, maar helemaal niks en gewoon voor je uit turen. Dan kom je pas echt tot rust en sterker nog dan komen de beste ideeën.

Guus tip aan moeders wel willen gaan ondernemen maar het nog niet doen 

Het is NU de tijd en er is alleen maar NU. Gister is al gebeurd, morgen is pas morgen. Je kunt altijd alles uitstellen maar je hebt alleen vandaag eigenlijk om dingen te doen.

Wij willen altijd iets vandaag al geregeld hebben. Hiermee maken we dingen groot en veel. Zet gewoon je eerste stap en maak die klein. Zet kleine stapjes.  Begin vandaag en begin klein. Bijvoorbeeld door Glancy te bellen met de vraag goh zullen we een kop koffie drinken 😉 (dankjewel Guus, wat een FANTASTISCHE eerste stap!)

Wat samenwerken met mij Glancy mij heeft opgeleverd

Echt iets neerzetten wat ik zelf niet had kunnen doen.
Deze missie omhoog halen waardoor alle puzzelstukjes vielen en ik heel snel kon gaan.

Welke ondernemende vrouw inspireert jou en waarom?

Janneke van der Meulen. Zij heeft een mega tegendraadse visie en daar hou ik van. Deze vrouw is zo gepassioneerd, ze doet een podcast, ze schrijft, zij doet er alles aan om haar visie over te brengen en  niet om je te overtuigen, maar wel om je mee te nemen in haar reis.

Leestip van Guus voor moeders die willen gaan ondernemen

Nou ja, goed als je het echt hebt over stapjes zetten dan zou ik inderdaad ‘Kleine gewoontes’ kopen van BJ Fogg.  Hij legt gewoon helemaal uit waarom je met kleine stappen gewoon veel succesvoller kan zijn dan met grote stappen.

Als je nou denkt ach ja, ik kan het niet. Of het is veel te groot of ik heb er geen tijd voor. Of wat voor soort gedachtes allemaal ook, lees dat boek en je vindt de tijd. Je vindt een momentje, je maakt het klein en dat gaat jou gewoon lukken om een stap te zetten.

 

PS 1:
Voel jij je ook ergens enorm gepassioneerd over en zou je hier wel je business van willen maken? Dan ontmoet ik jou graag om te kijken of we hier samen een plan voor kunnen bedenken. Plan hier een date met me in.

PS2:
Het volledige gesprek beluister je via deze link

PS3:
Ben je moeder van een dochter? Dan nodig ik je van harte uit in de MoederDochter(zelf)Liefde community 

PS4:
De site van Guus vind je hier en je kunt hem ook volgen op Linkedin voor waardevolle prikkelende content over slimmer werken

Scroll naar boven