Heb jij ooit weleens een one size fits all kledingstuk aan getrokken?

Heb jij ooit weleens een one size fits all kledingstuk aan getrokken?

businesscoach Utrecht


Gebakken lucht
Je wil niet weten hoeveel mensen er bij me aankloppen die ergens al een online programma hebben gekocht om te leren ondernemen. Ze hebben hier dan heel veel geld voor betaald maar er niet uitgehaald wat ze eruit wilden halen. Met andere woorden, ze kregen niet wat er beloofd werd.

Buikpijn
Buikpijn krijg ik daarvan. Bijna gefrustreerd voel ik me erdoor. Tuurlijk zal het ook gedeeltelijk aan de inzet van die persoon liggen. Maar wat ik vooral merk is dat er nul ruimte is voor persoonlijke feedback. Alles gaat in een stappenplan. Volg de 10 stappen en je wordt ook succesvol. Ik geloof daar niet in. Ik geloof niet dat er maar 1 manier is die voor iedereen werkt. Ja voor de marketing machine die erachter zit werkt het, daar word wel geld mee verdiend, maar niet voor diegene die ECHT persoonlijke hulp nodig heeft.

Startende ondernemer
Die startende ondernemer die geen idee heeft HOE dingen aan te pakken. Waar te beginnen en waar de focus op te leggen. Je bent geweldig goed in je vak en daarom wil je voor jezelf beginnen. Je hebt alleen geen kaas gegeten van het ondernemerschap. Je hebt ook geen idee hoe je van jezelf wél een goede ondernemer kunt maken. Je twijfelt over zo ongeveer alles waardoor je geen knopen doorhakt en hebt ook geen idee welke stappen te zetten. Hierdoor blijf je stil staan. Je wilt namelijk geen hobby maar gewoon een goed lopende business met betalende klanten. Je wil financieel onafhankelijk zijn. De vrijheid van het ondernemen ervaren waar je zo naar uit keek. Je wilt werk doen dat je leuk vindt en voor klanten werken die je leuk vindt.

Guru’s
Van de online guru’s leer je dat je met een funnel moet beginnen. Dat je zichtbaar moet zijn op social media en moet bloggen of beter nog vloggen. Ja het zijn allemaal manieren om aan klanten te komen maar dit heeft doorgaans tijd nodig. Er word niet gekeken naar de ondernemer zelf. Wie ben je, wat doe je precies en wat is een weg die bij jou past.

JOUW manier
Dat is waar ik in geloof. Een manier vinden hoe jij kunt gaan ondernemen op jouw manier. Dat is de enige manier waar ik in geloof. Een manier die bij jou past. Waar je volledig achter staat. Geen dingen die opgelegd zijn. Geen stappenplan met one size fits all advies. Heb jij ooit weleens een one size fits all kledingstuk aan getrokken? Dat zit toch voor geen meter?! Dat is hetzelfde als dingen beloven die je niet na kunt komen.

Echt
Persoonlijk zou ik er niet van kunnen slapen als ik wel een gevulde bankrekening zou hebben maar mijn klant niet ECHT geholpen zou hebben. Wetende dat iemand heel veel geld heeft geïnvesteerd maar daar eigenlijk weinig tot niks voor terug krijgt. Ik zou het vreselijk vinden. Oké eerlijk, ik leid dan ook aan het zogenaamde ‘helpers syndroom’. Ik heb een hele grote intrinsieke drive om mensen ECHT verder te helpen. Dat is waar ik voor werk, dat is waar ik ‘s morgens mijn bed voor uit kom (ook op dagen dat ik liever blijf liggen).

Liefdevolle stok
In je eentje blijven worstelen is ook geen optie want dat heeft je tot nu toe nog niet voldoende opgeleverd. Een goede ondernemer durft om hulp te vragen en kiest ervoor het niet alleen te doen. Daar ben ik van overtuigd. Geen loze beloftes van mijn kant. Wel een liefdevolle stok achter de deur, structuur, focus, persoonlijke aandacht en ondernemen op een manier die ECHT bij jou past.

Geen one size fits all
Geen one size fits all, want dat werkt niet. Ik geloof in persoonlijke aandacht. Persoonlijke eerlijke feedback zodat jij weer de volgende stap kunt zetten.
Dit is de reden waarom ik GEEN gebakken lucht verkoop.

Coaching voor starters
Als jij je herkent in het verhaal hierboven neem dan contact met me op. Plan direct een intake bij me via www.glancy..nl/agenda en of kijk hier voor meer informatie.

Glancy, de onderneem-op-je-eigen-manier coach.

Scroll naar boven