Hoe krijg je meer focus als ondernemer?

Hoe krijg je meer focus als ondernemer?

Focus is wellicht een van de grootste uitdagingen van vrouwelijke ondernemers. Althans naast keuzes maken hoor ik dit als meest lastig ervaren door de vrouwen die ik spreek en of coach. Het is dan ook niet wonderlijk dat dit een thema is waar mijn nieuwe weggever over gaat, hierover snel meer want ze is zo goed als af (joehoe!).

‘Where focus goes, energy flows’

Dobberen met je bedrijf

Ik ben gek op quotes. Klinkt misschien suf maar het maakt dingen zo lekker simpel en duidelijk. Neem nou de quote die hierboven staat, daar geloof ik enorm in. Mijn ex partner zei vroeger tegen mij dat ik maar wat doelloos ronddobberde. Geen idee had ik op dat moment waar hij het over had maar pijnlijk was het wel om te horen. Uiteraard geef ik hem niet graag gelijk maar in dit geval had hij wel degelijk een punt. Ik ben iemand die van dag tot dag leeft en van iedere dag het beste probeer te maken. Dat deed ik toen al en nu nog steeds. Met 1 groot verschil en dat is dat ik nu WEL doelen stel voor mezelf. Niks geen gedobber meer met mijn bedrijf maar heldere concrete doelen.

Focus

En weet je wat zo fijn is als je een concreet doel/ doelen stelt voor jezelf?
Het geeft je focus. Het zet je in de juiste actiestand. Het geeft richting in je (ondernemers) leven. Het zorgt ervoor dat je je doelen makkelijker en of zelfs sneller bereikt.

Doelen stellen

Zonder doel ga je onbewust en automatisch door het leven. Iedere dag wordt ingevuld door omstandigheden en gewoontes, je laat je snel afleiden. Doelen zorgen ervoor dat je bewust bent van wat je in je leven wilt. En dat je middelen zoekt om dit te bereiken. Doelen stellen is bewust worden van wat er mogelijk is in jouw leven. Om er vervolgens achter te komen dat jij tot heel veel meer in staat bent.

Focus begint dus met een doel

Nee het is allemaal geen hogere wiskunde en waarschijnlijk niks nieuws voor je, maar doe je het ook?
Dus mijn tip aan jou als je meer focus wilt in je onderneming; begin eens met het stellen van een concreet doel voor de komende maand. Stap twee is dan dat je iedere dag 2 dingen doet om dat doel te behalen, plan ze gelijk in je agenda. Doe ze het liefst direct in de ochtend voordat je werkdag begint of als start. Je zult merken hoeveel focus dit je oplevert, en dan heb ik het nog niet eens over de resultaten…

Klik hier als je wilt lezen wat focus en heldere doelen stellen Renee opleverde met haar bedrijf.

Hulp nodig?

Vind je dit lastig en of kun je er wel wat hulp bij gebruiken?
Plan een liefdevolle schop onder je kont analyse bij me in, dan help ik je op weg.
Dit kun je doen door hier te klikken.

 

 

Scroll naar boven