Hoe Renee haar klantenaantal verdrievoudigde

Hoe Renee haar klantenaantal verdrievoudigde

Toen Renee bij me kwam had ze nog nooit een coach gehad. Renee is nog een jonkie, pas 26 jaar, en schreef zich op haar 21e al in bij de Kamer van Koophandel. Ze ging met mij in gesprek en gaf aan dat ze niet zo goed durfde, dat ze onzeker was en altijd denkt dat het niet goed genoeg is wat ze doet. Ze is perfectionistisch vertelt ze, het kan altijd beter en ze is op zoek naar bevestiging. Op het moment dat ze bij me komt heeft ze 10 vaste klanten en heel voorzichtig geeft ze aan dat het wel echt te gek zou zijn als dit aantal in maart zou verdubbelen.

Meedenken
Renee zocht naar iemand die haar kon helpen bij het krijgen van meer/nieuwe KLANTEN. Iemand die samen met haar haar MISSIE helder op papier kon krijgen. Iemand die met haar MEEDENKT over het HOE DAN van het ondernemen op zich en vervolgens te motiveren om de juiste dingen te blijven DOEN. Vol goede moed gingen we samen aan de slag want ik stond te popelen om deze bijzondere lieve jonge vrouw te helpen bij de dingen waar ze me om hulp had gevraagd.


Weerstand
Regelmatig tijdens het traject ontstond er weerstand bij Renee. Ook komt er onzekerheid naar boven en twijfels. Kan ik dit wel? Is dit niet te persoonlijk wat ik nu deel? HOE ga ik dat dan doen? Allemaal heel normaal want ze is niet de eerste bij wie dit gebeurd en zal ook zeker niet de laatste zijn.
Vanuit de weerstand die ze voelt zoeken we naar een manier die WEL bij haar past. Iedere keer als er een twijfel of onzekerheid naar boven komt praten we erover en gaan we er vervolgens dwars doorheen.

Huilen  om je doelgroep MOET
Doordat we steeds meer achter de manier komen die WEL bij Renee past en die voor haar werkt gaat ze als een malle. Ze heeft het zelf niet eens zo door want tsja ze is perfectionistisch dus is ze alleen maar met haar doel bezig en vergeet ze af en toe te genieten van het pad er naartoe.

Ik schreef er al eerder een artikel over ‘Huilen om je doelgroep MOET’  en zo ging het ook bij Renee.

Renee is een introverte dame en van haar ‘valkuil’, zoals zij het zelf noemt, hebben we haar kracht gemaakt. Renee is namelijk muziekdocent voor introverte kinderen waarmee ze hun helpt uit hun schulp te kruipen. Hoe fantastisch mooi is dat?! De liefde straalt van Renee af als ze het over haar leerlingen heeft en wat de muzieklessen met de kids doen.

businesscoach utrechtDrievoudige omzet verhoging
Ondanks het feit dat Renee het super spannend vond om zichzelf zo kwetsbaar op te stellen en een doelgroep te kiezen (voorheen was ‘iedereen’ haar klant) heeft ze het toch gedaan (op lichtelijk aandringen van mij). Doordat ze dit heeft gedaan is haar omzet, zoals haar wens was, niet verdubbeld maar gewoon verdrievoudigd tijdens ons traject van 4 maanden!  Dit is natuurlijk wat in haar stoutste dromen niet had kunnen gebeuren maar het is echt gebeurd; ze heeft nu 3 keer zoveel klanten als in het begin van het traject.

Dit heeft ze behaald door:
Glancy heldere keuzes te maken
Glancy een doelgroep durven kiezen
Glancy haar hart te volgen
Glancy er volledig voor te gaan
Glancy een prachtige over mij pagina met haar persoonlijke verhaal te schrijven en delen
Glancy zich kwetsbaar op durven stellen en dat als haar kracht in gaan zetten
Glancy een mooie nieuwe website te maken die niet meer voor iedereen is en algemeen maar heel specifiek en persoonlijk
Glancy haar strategie te volgen en hiermee dagelijks de juiste dingen te doen.

Links was eerst de homepage van reneeverlegmusic.nl, rechts is de nieuwe

Nieuw doel
Wat ook te gek is is dat we nu een heel mooi nieuw doel voor haar hebben bedacht voor de komende periode en ik weet 1 ding zeker; ook dit gaat ze rocken!  Dit doel is dat ze voor het eerst in kleine klasjes les gaat geven waarmee ze in veel minder tijd hetzelfde kan verdienen. Stapje voor stapje maakt deze dame prachtige succesvolle sprongen.

Wil je ook omzet verhoging
Het was echt heerlijk om met Renee samen te werken! Ondanks de onzekerheid toch gewoon gaan  & doen  & volhouden, ik hou ervan. Ben jij ook een doorzetter en wil je dezelfde resultaten als Renee behalen? Plan dan snel een sessie met me in want wie weet schrijf ik het volgende succesverhaal wel over jou!

 

Scroll naar boven