Hoe vaak test jij als ondernemer?

Hoe vaak TEST jij als ondernemer?

Misschien heb je geen idee wat ik bedoel nu, laat me het je uitleggen.
Als ondernemer is het belangrijk dat je je nieuwe diensten of producten test bij je doelgroep. Testen kan natuurlijk op verschillende manieren;
is het duidelijk wat je product oplevert,
is het duidelijk wat je precies krijgt,
zouden mensen het bij je kopen ja en nee en zo nee wat kun je veranderen zodat ze het wel kopen, werkt alles goed etc etc.
Je snapt mijn punt met testen.

Advies
Altijd geef ik het advies aan mijn klanten, die allemaal diensten hebben, dat ze eerst mogen testen bij hun doelgroep of het aanslaat. Finetunen, nog een keer testen, weer finetunen en dan de wereld in ‘trappen’ (met het woord trappen klopt mijn foto weer bij het verhaal, heh lekker).

Typisch Glancy
Gister gooide ik voor het eerst mijn nieuwe online training ‘Het liefdevolle schop onder je kont programma’ de wereld in. Ik neem je even mee hoe dat ging.

Al maanden had ik de online training op papier klaar liggen. Ik maakte echter niet de volgende stap. Een drempel om filmpjes op te nemen, wie gaat het dan achter de schermen allemaal voor me klaar zetten, wie gaat de filmpjes voor me editen zonder dat het een gekunsteld iets wordt maar wil wel dat het er profi uitzieet, wanneer ga ik daar dan tijd voor maken en vooral wil ik dit eigenlijk wel. Ik wist gewoon de hele tijd niet zeker of ik wel een online programma wilde maken. Hoorde zoveel negatieve verhalen van mensen over online programma’s die ze hebben gevolgd maar daar zo weinig uit hebben gehaald. Ik zou het vreselijk vinden als mensen dit zouden zeggen als ze een programma bij mij hebben gekocht dus dat wilde ik gewoon niet. Mijn grootste drive is dat ik mensen graag oprecht verder wil helpen, het gaat bij mij niet om mijn eigen zakken vullen. Daar zou ik geen oog van dicht kunnen doen.

Afijn
Allerlei drempels en redenen waarom ik NIET doorpakte met de training die op papier inmiddels lag te verstoffen. Totdat mijn coach tegen mij zei jij maar je doelgroep zit er wel op te wachten en je kunt het toch jouw eigen Glancy draai geven?!
Oké oogkleppen vielen spontaan af en toen dacht ik ja natuurlijk, op mijn eigen manier ga ik het doen. Als ik persoonlijke feedback en coaching toevoeg aan het programma dan past het wel bij me.

Simpel
Zo simpel kunnen dingen dus soms zijn en ja ik heb voor mezelf uiteraard ook blinde vlekken in mijn eigen business. Dit zou ik waarschijnlijk ook tegen mijn eigen klanten zeggen maar ik had duidelijk even iemand anders nodig die dit tegen mij zei.

GAAN GAAN GAAN
Oke.
Wat er dan gebeurd bij mij is het volgende. Ik neem een besluit, ga keihard aan het werk en stel mezelf een belachelijke deadline, in dit geval 1 juli, en alles moet zo ongeveer NU af zijn. Testen is geen tijd voor want het is al bijna 1 juli dus ik moet opschieten. Foto ideeën voor de liefdevolle schop onder je kont zijn er maar er is haast en ik ben ongeduldig want het moet nu. Mijn lieve vriendinnetje, die altijd mijn foto’s maakt, heeft alleen geen tijd nu. Oké dan maar zelf snel een foto maken met mijn dochter. Prima, op de site knallen en door. Gooi het de wereld in Glancy en GAAN. (ik word al moe als ik het nu type van mezelf maar dit is hoe het af en toe gaat bij mij; als ik een idee heb dan moet het ook gewoon NU en liever nog gister af, best vermoeiend vind ik mezelf op dit soort momenten en toch past het bij me en hou ik van deze manier van werken, en vaak werkt het ook wel dus).

Oeps…
Ik heb het dus gister op mijn website en social media ‘getrapt’. Best wat likes, leuke positieve reacties, een paar collega ondernemers die naar ‘foutjes’ in de tekst hebben gekeken en dat me gedeeld hebben, alles leek prima te gaan. Leek prima te gaan.
Totdat ik vanochtend gebeld werd door een andere lieve collega ondernemer die nog niet had gereageerd. Ik zal de details besparen van de uitkomst maar zij had een aantal andere ondernemers, die mij niet kennen, gevraagd wat ze van de foto vinden die ik bij het online programma had geplaatst (remember dat was dus een foto die ik samen met mijn dochter had geschoten). Nou…. dat was niet heel positief zal ik maar even netjes zeggen.

Lachen maar eigenlijk niet
Ik moest erom lachen maar tegelijkertijd dacht ik wel kak, dit is totaal niet de bedoeling en de uitstraling die ik wil dus dat moet snel anders. Nu heeft mijn dochter, nog steeds bij gebrek aan fotograaf want ook dit MOEST NU, deze nieuwe foto gemaakt die symbool staat voor de schop onder je kont. Voor nu is het prima en hopelijk kan ik van de week een profi foto maken met mijn vriendin.

Les hieruit
Lang verhaal kort, niet mijn sterkste kant; ik had gewoon echt even moeten testen. Minder strakke deadline aan mezelf stellen, testen, finetunen, nog een keer testen, weer finetunen en dan pas iets de wereld in trappen.
Mooie les weer, daar word ik dan weer wel blij van, en we gaan gewoon door.
Dit is dus echt typisch Glancy; dingen al gedaan of gezegd hebben zonder het eerst goed te overdenken. Al die vrouwen die ik spreek met beren op de weg of ja maar…ik heb het niet zo vaak en als ik iets heb bedacht dat ga ik ook gewoon en zie ik wel waar ik uit kom. Niet altijd even handig en tegelijkertijd leer ik hier zoveel van en alles komt altijd goed dus denk het gewoon ook mijn manier is. Maar note to myself; gun jezelf volgende keer wat meer tijd en ruimte want dan is het ook goed en zo niet beter.

Zo dit verhaal moest er gewoon even uit.
Ik ben heel benieuwd hoe dit bij jou werkt en TEST jij als ondernemer of ga je gewoon los net als ik dit keer?

Laat me weten want ben benieuwd!

 

Scroll naar boven