Ik ben niet goed genoeg…

Ik ben niet goed genoeg…

Door de, nu al legendarische, uitspraak van een van mijn klanten in het coaching traject (ik noem geen namen) ‘Veren bij een ander halen en in mijn eigen reet steken’ kwam er bij mij een verhaal op als poepen.

Ik geloof niet dat ik OOIT zo’n raar begin van een blog heb geschreven maar het is het eerste wat in me opkomt terwijl ik er even voor ben gaan zitten. En zoals wel vaker het geval is bij mij; ik zeg (schrijf in dit geval) gewoon wat ik denk. Niet altijd even handig, daar ben ik me van bewust maar this is me.

Wat ik vaak zie is…
dat vrouwen vaak bevestiging/erkenning van anderen nodig hebben om zich goed genoeg te voelen. Ergens vroeger is er iets ‘mis’ gegaan waardoor ze het gevoel hadden niet goed genoeg te zijn. Dit verhaal hebben ze voor ‘waarheid’ aangenomen en ze blijven zichzelf (de rest van hun leven), in dit gevoel van niet goed genoeg zijn, bevestigen.

Als hun vriend het uit maakt; zie je nou wel ik ben niet goed genoeg.
Als ze ontslagen worden: zie je nou wel ik ben niet goed genoeg.
Als … het maakt eigenlijk niet uit welke situatie er ontstaat. In elke situatie blijven ze zichzelf bevestigen in dit gevoel.

Killing.
Het gevoel van niet goed genoeg zijn is killing. Je legt hierdoor de lat ZO HOOG voor jezelf zodat je jezelf maar kunt blijven bevestigen in dit gevoel. Je probeert de erkenning bij anderen te halen en nooit uit jezelf want hé jij bent toch niet goed genoeg.

Herkenbaar?
Voor mij wel in ieder geval.
Dit is wat ik heeeel lang deed. Ik wist niet beter en had dit patroon totaal niet door totdat een coach me erop wees. Au. Pijnlijk confronterend.
Wat ben ik blij dat ik dit gespiegeld kreeg. En wat ben ik blij dat ik manieren heb gevonden om de lat minder hoog te leggen voor mezelf, geen erkenning meer nodig heb van anderen, mezelf nu schouderklopjes kan geven (geloof me weinig fijners dan dat), liefdevol naar mezelf ben en dat ik EINDELIJK het gevoel heb dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.

STOP
Stop met jezelf saboteren.
Stop met erkenning/ goedkeuring bij anderen zoeken.
Stop met de lat veel te hoog leggen voor jezelf.
Ga jezelf een ander verhaal vertellen.
Wees lief voor jezelf (zoals je dat ook voor een ander zou zijn).
Beloon jezelf als je iets goed hebt gedaan.
Want ook jij bent goed genoeg.

Ik heb voldoende tips & tricks & tools HOE je dit dan kunt doen.
Want hé als ik het kan dan kun jij het zeker ook. Het is een kwestie van DOEN.
(en nee heus niet makkelijk en heus niet in 1 dag, net als Rome, maar allemaal mindset en echt te doen, kleine stapjes).
Dit zijn onderdelen die iedere keer weer in mijn coaching trajecten naar boven komen en waar de vrouwen mee aan de slag gaan, met bizarre transformaties overigens. Want als wij vrouwen eenmaal gaan staan en we onszelf goed genoeg vinden (wat dat dan ook mag zijn) MAN dan staan we er echt en gaan we als een malle.

Herken je het gevoel van niet goed genoeg zijn en wil je toch graag gaan ondernemen en of doorpakken met je huidige bedrijf omdat dit gevoel je stiekem in de weg zit? Plan dan NU een SpeedCoach sessie met me in.

 

1 gedachte over “Ik ben niet goed genoeg…”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven