Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Inspiratie met Patty Knoops


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on dec 06, 2017

Interview met collega ondernemer Patty Knoops

Onlangs heb ik een training ‘Een onuitwisbare eerste indruk’ verzorgd voor Patty. Ik heb haar leren kennen als een hele energieke inspirerende vrouw dus graag inspireer ik jou met het volgende interview.

Dit keer dus de beurt aan: Patty Knoops | Kijk haar!

Patty Knoops

Vertel eens wie ben je en wat doe je?Hoi Glancy, ik ben net zestig geworden, best wel even wennen! Maar dat neemt niet weg dat ik me nog steeds veertig voel qua energie. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man en onze Zwitserse Herder in Delft. Het grootste gedeelte van mijn loopbaan heb ik als recruiter gewerkt, in 2000 startte ik mijn eigen bedrijf en werd ik zzp-er. Ik werkte toen op interimbasis als recruiter bij grote organisaties zoals Nationale Nederlanden, KLM en Transavia. Bijna 3 jaar geleden besloot ik een stichting op te zetten om 50+ vrouwen met een uitkering te helpen hun zelfvertrouwen te hervinden door middel van een  gratis zesweeks trainingsprogramma. Inmiddels zijn daar zo’n 20 vrijwilligers bij aangesloten en zijn we alweer bezig met een achtste groep.

Waarom ben jij gaan ondernemen?
Vrijheid staat bij mij hoog in het vaandel! Ik hou van een mooie balans tussen werk en privé en als zelfstandig ondernemer kun je toch wat meer je eigen koers bepalen. Daarnaast kon ik me niet altijd vinden in het beleid van organisaties of de manier waarop er met sollicitanten werd omgegaan. Hetgeen we nu doen met Kijk Haar! geeft heel veel voldoening, we merken echt dat de deelnemers er blij van worden. Daar krijg ik elke keer weer energie van!

Wat is jouw missie?
Ik denk dat veel vrouwen van rond de vijftig en dan vooral vrouwen die afhankelijk zijn van een uitkering, zich steeds minder profileren. Ze voelen zich niet meer gezien of gehoord, schamen zich ervoor dat ze geen werk meer hebben, terwijl ze zoveel vaardigheden en kracht bezitten. Sommige vrouwen komen daardoor steeds meer in een isolement terecht. Het is mijn missie om deze vrouwen te laten zien dat ze nog steeds heel veel waard zijn en dat ze hun plaats in deze maatschappij mogen opeisen. Leeftijd is slechts een getal en zegt bijzonder weinig over talenten, ervaring of vaardigheden. Deze vrouwen kunnen met hun jarenlange ervaring en skills juist fantastisch ingezet worden. Door de trainingssessies en vooral de onderlinge dynamiek worden zij zich hiervan weer bewust.

Wat is jouw grootste succes?
Verleden jaar ontving ik de Libelle Ster (STerke vrouwen die hun Energie in zetten voor Resultaat), een publieksprijs die ieder jaar uitgereikt wordt aan een organisatie die zich inzet voor vrouwen. Een prachtig eerbetoon, maar mijn grootste succes is wanneer ik zie dat onze deelnemers zich weer sterk durven presenteren en nog mooier, weer een job vinden.

Zijn er ook dingen die je ‘lastig’ vindt in het ondernemen?
Tja, ik vind het soms lastig om grenzen te stellen. Onze stichting krijgt geen ondersteuning in de vorm van fondsen of subsidies, dus er komt veel werk bij kijken. Dat betekent dat het regelmatig voorkomt dat ik meer dan 50 uur per week aan de slag ben, omdat ik het leuk vind nieuwe ideeën uit te werken of dingen te organiseren. Daarnaast is het team op gezette tijden bij elkaar om nieuwe trainingen door te nemen, locaties te zoeken of hebben we gesprekken met mensen die interesse hebben om ook deel te nemen. Never a dull moment, maar soms iets te veel van het goede als je ook nog een sociaal leven wilt leiden.

Waar kunnen mensen jou vinden?
website
facebook
linkedin

Wat is jouw ultieme tip aan vrouwen die overwegen te gaan ondernemen?Schroom niet en vraag zoveel mogelijk hulp, mensen zijn graag bereid je te helpen met tips en adviezen. Zorg dat je contacten legt en onderhoudt met gelijkgestemden en mensen die al eerder begonnen zijn met ondernemen. De Kamer van Koophandel organiseert regelmatig startersbijeenkomsten waar je bij aanwezig kunt zijn, daar ontmoet je ook weer andere starters. Aansluiten bij groepen op LinkedIn of Facebook (er zijn veel groepen die gericht zijn op vrouwelijke ondernemers) werkt ook heel goed. En vooral: lef tonen en niet te veel twijfelen, maar doen!

Geef een antwoord