Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Interview met Evelyn Prins


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on feb 05, 2018

Interview met Evelyn Prins-Koelewijn

Graag stel ik Evelyn aan je voor.
Ik heb Evelyn leren kennen bij een training.
Direct was ik enorm onder de indruk van deze krachtige moedige vrouw waar wat mij betreft een ieder van ons heel veel te leren heeft van haar.

Evelyn PrinsHai Evelyn, vertel eens wie ben je en wat doe je?

Ik ben Evelyn Prins- Koelewijn, 31 jaar, getrouwd met Peter en ik woon in Bunschoten. Ik ben geboren met spasme en hypermobiliteit en lange tijd haatte ik mijn lichamelijke beperkingen. Totdat ik de kracht van imperfectie ontdekte en van daaruit is mijn bedrijf Onbeperkt Puur ontstaan.

Als fotografe en imperfectie-expert inspireer ik vrouwen om hun imperfectie om te buigen naar positiviteit en kracht. Zodat zij in hun kracht gaan staan en hun licht laten schijnen in deze wereld!

Waarom ben jij gaan ondernemen?
Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, begon ik met werken in de kinderopvang. Dit werd lichamelijk gezien te zwaar voor mij, waardoor ik me vaak ziek moest melden. Ik besefte dat werken voor een baas niet werkte voor mij en dat het veel beter zou zijn als ik mijn tijd zelf zou kunnen indelen. Inmiddels had ik ook een cursus aan de fotovakschool afgerond en besloot ik de sprong in het diepe te wagen. Ik begon met mijn bedrijf Evelyn Fotografie, waarbij ik me specialiseerde in gezins- en bruidsfotografie.

Mensen boekten mij op grond van mijn foto’s, maar als ze me dan zagen bij de eerste afspraak schrokken ze vaak. ’Gaat zij onze foto’s maken?’, zag ik ze dan denken. Dat zorgde voor ongemakkelijke momenten.

Daarom besloot ik mezelf meer te laten zien, hoe eng ik dat ook vond in het begin.
Ik ging bloggen over mijn beperkingen en waar ik tegenaan loop. Het mezelf laten zien had als gevolg dat steeds meer vrouwelijke ondernemers vroegen of ik ook foto’s van hen kon maken voor hun website en social media. Ze vertelden dat ze werden aangesproken door mijn verhaal en openheid.

De ultieme bevestiging kwam tijdens een workshop waar ik fotografeerde. Een vrouw kwam naar me toe en zei: “Ik zag er als een berg tegenop dat er iemand kwam om alles op beeld vast te leggen. Gefotografeerd worden voelt als een enorme confrontatie met mezelf. Maar toen jij binnen kwam lopen, wist ik dat het goed was. Omdat jij imperfect bent, kan ik me ook ontspannen

Ik besefte dat ik mijn imperfecties niet alleen maar hoefde te accepteren, maar ze ook in kan zetten als kracht! Ik veranderde de naam van mijn bedrijf in Onbeperkt Puur en nu inspireer ik ondernemende vrouwen om hun licht te laten schijnen, precies zoals ze zijn, inclusief al hun imperfecties!

Wat is jouw missie?
Mijn missie is om vrouwen te inspireren om hun imperfectie om te buigen naar positiviteit en kracht.

“Make from your mess your message.”

Het doet mij pijn om te zien hoeveel vrouwen zichzelf klein houden, omdat zij denken dat ze niet ‘perfect’ genoeg zijn. Terwijl juist uit het delen van jouw ‘imperfecties’ anderen zoveel kracht en (h)erkenning halen.

Elke vrouw heeft, met haar unieke gaven en talenten, iets te bieden dat niemand anders heeft. En ik ben er van overtuigd dat de wereld een betere plek is als elke vrouw haar licht laat schijnen op haar pure, unieke manier.
Wat is jouw grootste succes?
Ik kom er steeds meer achter dat succes niets te maken heeft met het bedrag dat op je bankrekening staat of met hoe druk je bent met je business.

Succes is voor mij tevreden zijn met wat je hebt en tegelijkertijd werken aan de doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Daarin de balans vinden is voor mij succes.

Zijn er ook dingen die je ‘lastig’ vindt in het ondernemen?
Natuurlijk. Ik had het hier toevallig laatst nog over met een vriendin die in loondienst werkt. Toen ik nog voor een werkgever werkte, trok ik aan het einde van een werkdag de deur achter me dicht en was ik écht klaar. Als ondernemer heb ik een to-do-lijstje die nooit écht helemaal afgestreept is. Er valt altijd wel iets te bedenken wat eigenlijk nog gedaan moet worden. Daarom vind ik het wel eens lastig om op vrije dagen helemaal los te komen van mijn bedrijf.

Aan de andere kant vind ik het zo heerlijk om te bouwen aan mijn eigen bedrijf dat het zelden voelt als ‘werken’!

Waar kunnen mensen jou vinden?
Website: www.onbeperktpuur.nl
Instagram: www.instagram.com/onbeperktpuur
Facebook: www.facebook.com/onbeperktpuur
Wat is jouw ultieme tip aan vrouwen die overwegen te gaan ondernemen?
Er zijn natuurlijk een heleboel factoren die ervoor gezorgd hebben dat mijn business gegroeid is, maar een hele belangrijke factor is dat ik goede mensen om me heen verzameld heb. Omring je met mensen die jou opbouwen en jou al het geluk en succes van de wereld gunnen.

Geef een antwoord