Businessmentor Glancy, coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Interview met Baas in eigen Business

Glancy
on jun 14, 2018

Interview met Baas in eigen Business

Voor een reeks Businesstalk interviewde Iris Rutte van Baas in eigen Business mij onlangs. Super leuk interview geworden, al zeg ik het zelf, dus ik deel het graag met je. Het gaat over wat ik doe, voor wie, waarom, mijn valkuilen, mijn missie en tips. Dankjewel Iris voor dit mooie interview!

ondernemerscoach

Glancy: ‘Zoek een coach die bij jou past en die je helpt om je business in 1 keer goed neerzetten.’

Ik ben best veel te vinden op social media. In de beginjaren van mijn onderneming voornamelijk op Twitter en de laatste tijd vaak op Instagram. Het is zo leuk om andere mensen te leren kennen en een stukje mee te krijgen van hun dagelijkse (werk)leven. Zo is dat ook bij Glancy. Ik wist niet veel van haar behalve dat ze DressCoach was en opleidingen daarin gaf en op Instagram viel haar mooie glimlach op, vaak te midden van de deelnemers van haar training of met haar prachtige dochter Firy. Inmiddels coacht ze vrouwen in hun eigen onderneming (/to be) op zelfvertrouwen, zelfliefde & zichtbaarheid en ik zie dat haar klanten prachtige resultaten behalen.

Daarom ben ik ook zo blij dat Glancy de eerste ondernemer is die ik mag interviewen voor de nieuwe reeks van businesstalk.

Voor de mensen die jou niet kennen, kun je uitleggen wie je bent en wat je doet?

‘Ik ben Glancy en ik help ambitieuze vrouwelijke ondernemers om met focus hun bedrijf vorm te geven zodat zij optimale keuzes kunnen maken en vol zelfvertrouwen zichtbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat als je zelfvertrouwen, zelfliefde en zichtbaarheid in balans zijn dat je dan pas echt impact kunt maken.’

Ik ken jou via Twitter nog als DressCoach. Kun je wat meer vertellen over je weg van DressCoach naar het begeleiden van vrouwelijke ambitieuze ondernemers naar meer zichtbaarheid en zelfvertrouwen?

‘Jazeker. Ik ben 12 jaar lang DressCoach geweest. Als DressCoach begeleidde ik vrouwen naar een goed gevoel over zichzelf (red. zelfvertrouwen, zelfliefde en zichtbaarheid) met als tool; kleding. Al die jaren vroegen veel vrouwen mij ook om hulp met het opzetten van hun bedrijf. Dat deed ik achter de schermen dus al jaren, echter was dat niet zichtbaar aan de voorkant.
Eind 2017 stond ik op een soort keerpunt -door privéomstandigheden- in mijn leven. Het was opnieuw tijd om keuzes te maken waar ik wederom gelukkig van wilde worden. Door een spreekwoordelijke schop onder mijn kont van een coach kwam deze verandering op gang. Feitelijk doe ik niet zoveel anders dan ik al die jaren heb gedaan, alleen is het nu in een helder coach traject gegoten en is het zichtbaar voor anderen wat ik nu doe en waar ik vrouwen mee kan helpen.’


Welke hobbels lagen er op jouw weg?

‘Mijn grootste hobbel was denk ik dat ik niet durfde te kiezen voor een doelgroep. Sinds ik heb gekozen voor de ambitieuze vrouwelijke ondernemer die er ECHT klaar voor is om NU serieus stappen te zetten, komen er alleen nog maar leuke energieke vrouwen op mijn pad. En dat is werkelijk waar fantastisch.’


Wat vind je het leukste aan het begeleiden van deze vrouwen?

‘Het leukste is dat ze aan mijn lippen hangen, snel willen schakelen, enorm in actie willen en ook echt gaan doen. Het zorgt voor een hele fijne actiegerichte energie en dat is precies wat bij mij past en waar ik goed in ben.


Kun je een verhaal vertellen van een klant die jou echt is bijgebleven?

‘Oh ik heb zoveel mooie verhalen inmiddels, ik wil daar eigenlijk niet eentje uit kiezen, want dan zou ik wellicht andere onderneemsters tekort doen. Wat ik het mooist vind om te zien bij mijn klanten is dat ze zo’n enorme persoonlijke en ook zakelijke groei maken. Ze durven keuzes te maken die ze voorheen niet maakten waardoor hun business echt gaat lopen. Dit alles op een manier die bij hen past en niks vanuit een ‘moeten’. Ik ben geen coach die zegt volg mijn stappen en je gaat 4 ton per jaar verdienen. Ik geloof in jouw eigen manier van ondernemen die bij jou past en daar geef ik handen en voeten aan en een richtlijn die jouw basis is.’


Veel vrouwelijke ondernemers durven niet zichtbaar te zijn. Welke redenen geven vrouwen aan jou op om niet online zichtbaar te zijn?

‘Ze vinden het eng. Of ze zeggen dat het niet om hun gaat, maar om hun dienst/product. Of vragen ze af: wie zit er nou op mij te wachten?

Of weten niet waar ze moeten beginnen, wat ze kunnen posten op welk kanaal. Allemaal heel herkenbaar en ‘makkelijk’ om te buigen naar een manier die bij een bewust persoon past. Ik geef hierin ook geen standaard adviezen maar echt tips die passen bij de persoon.’


Heb jij nog tips voor starters?

‘Mijn tip voor starters is; zoek een coach die bij jou past en die je helpt om je business in 1 keer goed neerzetten. Als ik 15 jaar geleden niet zo eigenwijs was geweest en direct had geïnvesteerd in een coach, dan had mijn leven er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Hierin is geen goed of fout overigens, maar ik had graag een coach als ik gehad in mijn startfase.’


Wie bewonder je? En wat bewonder jij in degene?

‘Beetje gek misschien, maar de eerste die bij me opkomt, is mijn dochter. Zij is iemand die ik enorm bewonder om haar zijn, haar mensenkennis, haar interne kracht en haar zelfvertrouwen. Echt, WOW. Zo was ik niet op mijn 15e hoor. Ze is ook een prachtige spiegel uiteraard en ik leer ook veel van haar.

Verder is mijn ondernemersleven veranderd door Tibor Olgers. Ik vind hem super inspirerend en zijn manier van communiceren, heel direct en confronterend, vind ik erg prettig.’


Wat is jouw levensmotto?

‘Ik heb er twee. De eerste is wie goed doet goed ontmoet. Dit is ook wat ik mijn dochter mee geef, dat we goed voor onszelf mogen zorgen maar zeker ook voor anderen. Ik zal nooit opzettelijk iemand pijn of verdriet doen, alles wat ik doe komt uit een goed hart met de juiste intentie voor de ander. En je mag zelf de slingers ophangen in je leven. Wat voor mij betekent dat je van iedere dag mag genieten en dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt over je leven.’


En tenslotte: wat is jouw missie?

‘Mijn missie is nog steeds om zoveel mogelijk vrouwen het gevoel te geven dat ze ertoe doen, dat ze het waard zijn en ze te helpen met hun missie in hun leven. Dit vanuit zelfvertrouwen en zelfliefde.’

Mocht je nieuwsgierig zijn na het lezen van dit artikel naar wat Glancy voor jou kan betekenen, dan kun je een gratis skype-sessie met haar inplannen via www.glancy.nl/agenda.

 

 

Geef een antwoord