Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Kleding beïnvloedt veel


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on nov 14, 2016

Kleding beïnvloedt veel.
Heel veel, zou ik wel gelijk willen zeggen. Kleding beïnvloedt je eerste indruk, hoe je je voelt en zelfs je denkwijze. Naar aanleiding van een artikel dat ik onlangs kreeg over een onderzoek hoe kleding je denkwijze beïnvloedt werd ik geïnspireerd om dit te schrijven.

Kleding is oppervlakkig
Is kleding oppervlakkig te noemen? Alles behalve dat wat mij betreft.
Omdat ik al ruim 11 jaar werkzaam ben als DressCoach WEET ik dat kleding alles behalve oppervlakkig is. Kleding zegt zoveel over diegene die het draagt. Er zit zoveel achter waarom mensen dragen wat ze dragen. Waarom mensen voor advies bij mij/ons komen.
Nog steeds kunnen mensen zeggen als ze bij mij, als DressCoach komen, en nu ook tijdens de praktijkdagen van de opleiding tot DressCoach;
‘oh ik dacht dat je me gewoon een advies zou geven over welke stijl of kleding goed bij me past, ik had niet gedacht dat er zoveel bij kwam kijken aan emotie/diepgang!’

Dit blijf ik interessant vinden dat mensen met eigenlijk zo’n andere insteek komen. Of dat ze er niet over nadenken waarom ze dragen wat ze dragen.
Ons DressCoach zijn gaat JUIST eerst om die binnenkant. Wat is jouw verhaal? Waarom vind je het lastig om de juiste kleding te vinden, waar komt dit vandaan?

Pas op het moment we dát verhaal helder hebben kunnen we aan de slag samen. Niks oppervlakkigs aan dus.

eerste indruk kleding

Kleding beïnvloedt je eerste indruk
Denk eens terug aan een moment dat je ging solliciteren. Of denk eens aan een moment dat je een presentatie geeft. Trek je dan toch iets anders uit de kast dan op een ‘reguliere’ werkdag?
Grote kans dat je deze vraag met JA beantwoord. Het doet er namelijk toe. Het doet er toe dat jij een bepaalde indruk achterlaat. Daar denk je over na. Je trekt waarschijnlijk toch net even dat ene jasje aan of doet hakken aan. Omdat je een goede indruk achter wilt laten en of omdat je je op een bepaalde manier wilt voelen.

gevoel kleding

Kleding beïnvloedt hoe je je voelt
Je kent het wel toch dat je je in die bepaalde jurk heel mooi voelt? Of dat bepaalde kledingstukken of schoenen je net even wat zelfverzekerder laten voelen? Kleding doet wel degelijk iets met je gevoel. Dit kan vele kanten op qua gevoel maar ik ben ervan overtuigd dat je ’s ochtends bij het aankleden al kunt bepalen hoe jij je wilt voelen die dag en dat daar dan de juiste outfit bij zoekt. Ik wil me als voorbeeld altijd en overal mezelf voelen. Dit kan zich uiten in verschillende outfits maar het moet wel ECHT Glancy zijn en ik wil me niet (meer) anders voordoen. Mijn tip aan jou is dan ook om iedere ochtend te bepalen hoe je je voelt/wilt voelen en daar de juiste outfit VOOR JOU bij te zoeken, ongeacht wat je gaat doen. Uiteraard mag je hierbij rekening houden bij wie je gaat zien of naar welke situatie je gaat maar laat vooral jezelf zien, waar of met wie je ook bent.

hakken outfit

sneakers Glancy

Kleding beïnvloedt je denkwijze
Om eerlijk te zijn is dit voor mij niks nieuws maar zo’n onderzoek ondersteunt dit dan wel weer fijn. De uitkomst van het onderzoek is dus dat kleding je denkwijze verandert. Zij stellen:
‘Op je paasbest voel je je zelfverzekerder en dus meer alsof je alles onder controle hebt’
Ook concludeerden ze dat als iemand zich ‘formeel’ gekleed VOELT zich niet verliest in details maar beter kan focussen op het grote geheel.
Hier is wat mij betreft geen onderzoek voor nodig, ik ben hiervan overtuigd dat het zo werkt.

Hoe kijk jij hier tegenaan of hoe werkt het voor jou?

Bron artikel:  Hoe je outfit je manier van denken beïnvloedt 

Geef een antwoord