Klimmen naar de top

Klimmen naar de top

vakantie

‘Red Beach is prachtig. Het is wel een wandeling van circa een uur maar meer dan de moeite waard.’

Ik voel me uitgedaagd door bovenstaande zin dus ik besluit te gaan.
Gympen aan, fles water mee en op naar het verborgen paradijs.
Vanuit het dorp staat er een bord ‘Red Beach’ met een pijl dus vol goede moed en nieuwsgierigheid vertrek ik.

Al snel is het me duidelijk dat het ECHT een enorme klim is. Mijn astma en hoogtevrees komen me op deze trip niet echt van pas. Ik hijg al snel als een paard en het huilen staat me nader dan het lachen. Het liefst haak ik in het begin al af maar dit is, zoals altijd, geen optie voor me. Ik heb gezegd dat we gaan, dus we gaan.

Het uitzicht is fenomenaal maar ik kan er niet van genieten. Alles draait voor mijn ogen, ik ben kotsmisselijk en ik voel paniek opkomen maar wil en kan er niet aan toegeven. Ik ben met mijn dochter dus ik moet sterk en rustig blijven. Zij geniet en loopt voorop. Met haar astma heeft ze het ook pittig nu maar ze vindt het fantastisch. Ik hou me sterk en geniet ondertussen van haar. Het meisje dat nooit zeurt of klaagt. Man, wat ben ik trots op haar en wat hou ik veel van haar. Onbeschrijflijk veel. Ik voel nog meer tranen opkomen maar duw ze weg want weet dat als ik hieraan toegeef ze blijven stromen. Niet handig nu. Hup door.

Eenmaal aangekomen voel ik trots. Trots dat ik het heb gedaan. Trots dat ik niet volledig in paniek raakte, wat ik zomaar wel had kunnen toelaten maar dan was ik gaan zitten en had iemand me moeten komen halen. En dit laatste was zeker geen optie.

Of het nu gaat over ondernemen, angst overwinnen, mijn relatie, bepaalde dingen verwerken, aan mezelf werken of wat dan ook, ik geef nooit op.

Ik denk dat doorzetten wel een van mijn goede eigenschappen is. Alhoewel het me af en toe zo heerlijk lijkt om even niet stoer te hoeven zijn van mezelf. Het is wie ik ben. Het heeft me gebracht waar ik nu ben.

De keuze die ik heb gemaakt om mijn bedrijf afgelopen jaar in een nieuw jasje te steken terwijl het water me aan de lippen stond is ook een gevolg van de doorzetter in mij. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Dat ik vrouwen kan helpen & dat ik nu voor het eerst in al die jaren als ondernemer serieus geld verdien. Dat ik mezelf serieus neem. Dat ik volledig ben gaan staan voor wie ik ben en wat ik kan. Alles klopt op dit moment en wat is dat heerlijk om te mogen ervaren.

Het is niet alleen klimmen naar de top maar het voelt als ‘the sky is the limit’ en er is nog zoveel meer mogelijk.

Ben jij ook een doorzetter?
En wil je graag gaan ondernemen maar weet je niet goed waar & hoe te beginnen en wil je graag doelgericht te werk gaan?
Plan dan nu een SpeedCoach Sessie met me in, via skype of live in de TrutHut, dan kijken we hoe we samen naar jouw top kunnen klimmen!

PS; behalve de foto van de muurtekening, hebben we dus geen foto’s gemaakt, te druk met klimmen (lees voor mij overleven)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven