Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Niet piepen maar DOEN


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
RobinDrost
on jan 26, 2020

NIET piepen maar DOEN
Dit was de boodschap van thuis uit. Of eigenlijk; niet zeuren maar gewoon doorgaan. Voel je je niet lekker? Gewoon naar school en ga maar proberen. Heb je pijn? Hup even doorzetten. Gaat het niet goed met je? Gewoon zeggen dat het goed gaat en door met een glimlach.

Overleven
Dit is heel lang mijn overlevingsstrategie geweest. Het is mijn kracht en tegelijkertijd mijn valkuil. Niet piepen maar doen zorgt ervoor dat ik alle shit die op mijn pad komt aanga, er dwars door heen ga en door. Ik ben geen pieperd. Ik ga niet in een hoekje zitten huilen en kom er niet meer uit. Nee alles behalve dat.

Baaldag
Betekent dit dat ik nooit een baaldag heb of nooit verdrietig ben? Nee natuurlijk niet. Geloof me, tranen zijn er genoeg. Alleen die huilbuien duren inmiddels niet lang meer. Huilen, opluchting, de situatie analyseren, oplossen en door. Natuurlijk zijn er dagen geweest dat ik het liefst in bed bleef liggen met de deken over mijn hoofd en er niet meer uit wilde komen totdat ‘het probleem’ opgelost was. Ik ben hier alleen te nuchter voor en weet dat dat niet gaat gebeuren. Dus hup aan de bak.

Sterk
Regelmatig krijg ik te horen hoe knap mensen dat van mij vinden, dat ik zo sterk ben. Dat is fijn te horen natuurlijk maar ik zou niet anders kunnen en willen.

Nieuwe business
NIET piepen maar DOEN zorgde ervoor dat ik mijn ‘nieuwe’ business als life- en businesscoach binnen no time van de grond had. 12 jaar lang was ik werkzaam als DressCoach waarbij ik vrouwen begeleidde naar een goed gevoel over zichzelf met als onderdeel kleding. Regelmatig kwam de vraag van vrouwen of ik ze wilde begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf. Dat deed ik jarenlang achter de schermen, gewoon omdat ik dat heel leuk vond om te doen.

Betaalde hobby
Als DressCoach verdiende ik wel geld maar niet genoeg. Het was meer een betaalde hobby. Niet zo leuk om te schrijven maar dat is wel wat het was. Mijn basis financiën werden gedekt door mijn ex partner dus ik voelde nooit de drive om er echt een groot succes van te maken. Totdat in 2017 alles veranderde. Mijn ex partners bedrijf ging failliet, er kwam een beslag op mijn huis en ik dreigde ons veilige thuis te verliezen.

Kiezen
DAT was voor mij het punt dat ik een keuze moest maken. Er MOEST opeens serieus geld verdiend worden. De meeste mensen om mij heen zeiden dat ik ‘gewoon’ een baan moest zoeken. Dat was zeker geen optie voor mij want ik ben al zo lang ondernemer, ik had totaal geen zin in dat iemand mij weer ging zeggen hoe ik iets moet doen (zo voelt een baan voor mij). Het enige dat ik kon bedenken was een andere onderneming starten maar ik had totaal geen idee wat dan. Een blinde vlek.

Liefdevolle schop
Na een liefdevolle schop onder mijn kont van mijn coach, besloot ik dat het anders moest.

Volledige focus
Dit was eind 2017. Door volledige focus haalde ik in januari 2018 een eerste maandomzet van 5.000 euro. Eindelijk. Eindelijk had ik een hele heldere keus gemaakt dat ik financieel onafhankelijk wilde zijn. Ik ging volledig staan voor mezelf en vol focus aan mijn business werken. Met kleine stapjes iedere dag een beetje. Dit is de sleutel. Niks meer niks minder.

Kies:          maak een keuze
Doel:          bepaal je doel (stip op de horizon en doel per dag, week, maand)
Strategie:   kies een strategie die ervoor zorgt dat je je doel haalt
Actie:          kom in de juiste actiestand en ga vooral DOEN (en niet piepen)
Volhouden:  doe iedere dag een beetje van het juiste, dat zorgt ervoor dat je het vol kunt houden

Wat ik jou gun
Ik gun jou ook een goed lopende business met leuke klanten.

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik dit aanpak in mijn coaching? Klik dan hier om een afspraak met me te maken.