Ondernemer of werknemer?

Ben jij een ondernemer of werknemer?

Een paar weken geleden zag ik een oproep op Instagram van Raimke. Ze vertelde in haar bericht dat ze graag haar nieuwe lezing over StoryTelling wilde testen. Direct reageerde ik hierop dat dat wel in de TrutHut mocht en dat ik wel mensen zou regelen. Zo gezegd zo gedaan.

Vandaag was het dan zover. Raimke gaf een interessante lezing over geanimeerd verhalen vertellen afgewisseld met oefeningen aan een leuke club mensen die allemaal werkzaam zijn binnen Kanaal30 (mijn nieuwe werkplek waar de TrutHut staat).

ondernemerscoach

Mooiste les
Inmiddels zit ik in de tuin, in het zonnetje met een wijntje, maar dat laatste geheel terzijde, terug te denken aan de lezing.
Hetgeen me het meest is bij gebleven is de vraag; Wat als…?

Het eerste wat er nu bij me opkomt is de vraag;
Wat als ik vorig jaar voor een baan had gekozen?

Kleine inleiding vooraf
Vorig jaar was privé niet mijn beste jaar (en dat is een understatement). Mijn financiële basis viel opeens weg wat o.a. betekende dat ik mijn huis dreigde te verliezen.

Als jij als ondernemer dit leest dan hoef ik je vast niet uit te leggen dat als je niet lekker in je vel zit, je niet goed in staat bent om nieuwe klanten binnen te halen. Ik voerde uit wat ik had staan, dat deed ik zo goed mogelijk, maar energie om nieuwe klanten te werven was er simpelweg niet. Ook een simpele; als je als ondernemer niet zaait kun je ook niet oogsten. En als je geen werk hebt heb je geen geld.

Vrienden
Dit was dus zo ongeveer in een notendop de situatie. Niet heel rooskleurig en hoopgevend. Door deze situatie zeiden veel vrienden tegen me
‘Waarom ga je niet gewoon een baan zoeken?’

Falen
Ik snapte die opmerking uiteraard maar het voelde voor mij als falen. Ik was al vijftien jaar ondernemer en dan moest ik opeens weer vóór iemand gaan werken??
Ik heb niet zo vaak meer negatieve stemmetjes in mijn hoofd maar daar kwamen ze hoor;
Ja maar, wie zit er nou op mij te wachten?
Ja maar, ik ben daar toch veel te oud voor?
Ja maar, wat kan ik dan eigenlijk?

Vreselijk die stemmetjes! Ik werd er rete onzeker van en alles behalve blij.

Wat me redelijk snel duidelijk werd is dat ik echt GEEN werknemer ben. Of beter gezegd; ik ben een ondernemer in hart en nieren. DIT is wat ik wil; ik wil ondernemen.

Waarom?
Voor mij is ondernemen;
vrijheid en iedere dag DAT mogen doen waar ik goed in ben en waar ik gelukkig van word.

Is dat de makkelijkste weg kiezen?
Nee ik denk het niet maar ik zou niet anders willen.
Ondernemen is ook hard werken en ja af en toe ook minder leuke dingen doen maar voor mij weegt dit niet zwaarder dan de voordelen.

En daar waar de meeste vrienden me voor gek verklaarden en het niet verstandig vonden maakte ik de keus om mijn bedrijf in een nieuw jasje te steken. Feitelijk zelfde werk maar andere insteek.

Super spannend natuurlijk maar er kwam een soort leeuwin in mij naar boven die gefocust aan haar doel ging werken. En man wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt want het is al goed en wordt alleen maar beter.

En jij?

Ben jij een ondernemer of werknemer?

En wat maakt dit de juiste keuze voor jou?

Deel het met me hieronder of plan een Skype afspraak met me in om te onderzoeken wat jij nou eigenlijk echt wilt.

 

2 gedachten over “Ondernemer of werknemer?”

  1. TOP gezegd en geschreven, Glancy. Ik heb je één dag gezien en gehoord en die ontmoeting bezorgde mij een warm bad en gaf mij inspiratie en het denken in mogelijkheden terug. Het is waar: het is al goed en wordt alleen maar beter. De mogelijkheden zijn er en zien wij en soms heel even niet maar dat komt weer goed, je ziet het!
    Eigenlijk kan je maar één ding fout doen als ondernemer en dat is stoppen. Goed dat je niet naar je -goedbedoelende- warme cirkel hebt geluisterd! Jij bent leuk, positief, sprankelend en ondernemend en dús een ondernemer. Het komt altijd goed en met jou zeker! En met mij ook. xx

Laat een reactie achter

Scroll naar boven