Businessmentor Glancy, coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Overwin deze corona crisis als ondernemer

Glancy
on mrt 22, 2020

Overwin deze corona crisis als ondernemer

Oké het is iets anders en toch is het vergelijkbaar. Beide zijn een crisis.
De ene wereldwijd de mijne persoonlijk.
De ene heet nu Corona. De mijne 3 jaar geleden het volledig wegvallen van mijn financiële basis door een faillissement van mijn ex partner.

Vergelijking is dat het beide crisis was.
Angst, onzekerheid en het gevoel van geen controle hebben.
Het vraagt wat mij betreft overzicht, creativiteit en actie van je. Kansen zoeken en daarnaar handelen.

Is het alleen maar makkelijk? Nee zeker niet. Ik wil hiermee ook niks bagatelliseren want ik weet dat veel mensen het zwaar hebben op dit moment. Ik zelf ben afgelopen week even in een soort rust stand gegaan met mijn eigen business want ik wilde geen paniek voetbal gaan spelen. Ook wilde ik goed overdenken hoe ik mensen zo goed mogelijk kan blijven helpen. Het is een uitdaging. En ik weet niet hoe het met jou zit maar ik hou wel van een uitdaging want als je me al kent dan weet je hoe ik mijn persoonlijke crisis heb overwonnen (zo niet dan lees maar eens hier)

Om je te inspireren heb ik wat mooie voorbeelden voor je van bedrijven die nu in de corona crisis de afgelopen week fantastische oplossingen hebben bedacht. Ik heb natuurlijk al grote voorbeelden gezien maar ik wil juist graag de kleine voorbeelden benoemen voor je zodat jij makkelijker in oplossingen kunt denken.

1. Keramiek atelier

Binnen kanaal30, mijn werkplek de TrutHut is hier, zitten nummer 1 en nummer 2 van deze voorbeelden.
De eerste zijn de dames van 1260shop.nl
Zij vullen onder andere hun agenda met pottenbak cursussen. Dit mag nu niet meer. Al heel snel kwamen zij met het te gekke idee ‘kleien aan de keukentafel’. Online klei workshops waarbij je zelf kunt uitkiezen wat je wilt maken en op welk tijdstip. Je klei pakket word je thuis toegestuurd en op deze manier hoeven mensen thuis zich minder te vervelen en kunnen ze creatief bezig zijn en deze dames hebben toch inkomsten. Briljant!

2. Online webshop

Jinske is de eigenaresse van imakin.nl
Zij heeft een webshop vol met ‘doe het lekker zelf’ pakketten. Normaliter geeft zij live workshops maar ook deze vallen nu weg, evenals de beurs waar ze op zou gaan staan en inkomsten uit zou halen.
Zij bedacht deze week, had ze nog niet, ‘maak handen wassen leuk’ pakketten om zelf zeep te maken. Met dit nieuwe idee trekt ze mensen naar haar site die daar hoogstwaarschijnlijk ook op hele andere leuke ideeën komen om thuis lekker aan de slag te gaan en of nu cadeau te doen. Top idee!

3. Buurtrestaurant

Een van de eerste dingen die ik voorbij zag komen op de buurtapp was die van het restaurant bij mij in de wijk genaamd ‘Smoesjes’. Zij zijn direct in de oplossings stand gegaan en bieden aan hun maaltijden af te komen halen met een gratis fles wijn en of biertje erbij. Omdat iedereen in de buurt blij is met deze aanwinst van een restaurant krijgen ze veel steun en zijn ze misschien wel drukker dan ooit. Word ik blij van dat zij in mogelijkheden denken en zo het geliefde buurtrestaurant in stand houden.

Mijn boodschap is dat we samen kunnen blijven kijken wat er WEL mogelijk is. En misschien is het jouw tijd nog niet en ben je alles nog aan het verwerken en dat is helemaal oké. Maar weet dat je er niet alleen voor staat en dat er genoeg mensen zijn om met je mee te denken en je te helpen. Dat was al zo en dat is nog steeds zo. Dus WAT kun jij doen om ook nu kansen te creëren?

In de coach trajecten die ik nu heb lopen draai ik overuren (ik overdrijf graag) om ideeën te bedenken voor mijn klanten om zo goed mogelijk op deze crisis in te spelen. Zo ben ik aan het meedenken met een coach, een personal trainer, een social media expert en een muziekdocent. Heerlijk vind ik dat om te doen. Hier houd mijn oplossingsgerichte brein enorm van. Uitdaging dus kom maar op.

Wil jij ook juist nu de uitdaging aan gaan en NIET bij de pakken neer zitten en kansen creëren?

We doen alle coaching 1 op 1 samen online dus helemaal corona proof.
Ik kan je helpen door deze crisis heen te komen en je ook in zoverre begeleiden dat je er sterker uitkomt.
Juist nu is de tijd om rustig je business op te starten die je al zo lang voor ogen had en of ik help je om door te pakken en te kijken waar de kansen voor jou liggen als je al even aan het ondernemer bent.
Boek een gratis ‘ondernemersboost’ zodat we samen kunnen kijken wat jij kunt doen de komende periode om dit te overwinnen.

We are in this together!
Liefs Glancy