Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Positiviteit


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on nov 03, 2016

Positiviteit

Op 1 november, afgelopen dinsdag, ging ik naar de boekpresentatie van Mark Verhees, oprichter van voorpositiviteit.nl. Hij presenteerde deze avond zijn nieuwste boek genaamd ‘De VIBE’. 1 november was ‘toevallig’ ook nog de dag van de positiviteit, vast geen toeval, maar ik had geen idee.

mark verhees

Ik was uitgenodigd door een vriendin en alleen al door de woorden ‘positiviteit’ en ‘Ali B’ heb ik ja gezegd. Geen idee eigenlijk waar ik heen ging maar een avondje uit met twee lieve vriendinnen is sowieso een cadeautje dus ik dacht ik ga gewoon. Ik had nog nooit van Mark Verhees gehoord, alhoewel ik wel bekend was met zijn site maar had de link niet gelegd.

Fan van Ali B
De avond was in theater de Flint in Amersfoort. Het was een twee uur durend programma met vooral veel inspiratie en positiviteit, door verschillende mensen gebracht. Ik was enorm onder de indruk van Ali B, die de afsluiting van de avond deed. FANTASTISCH vind ik hem! Enorm gevat, grappig en mooi om zijn verhalen te horen. Een mooie gezellige avond dus.

ali b

Het boek zelf
Het boek, ‘De Vibe’, mag ik nog in beginnen, ben heel benieuwd wat ik nog te leren heb hierin. En belangrijker misschien nog wel wat ik hierdoor anderen weer kan leren.

de vibe boek

Glancy = positief
Mensen die mij enigszins een beetje kennen weten dat ik van de positiviteit ben.
Heb ik dat van nature? Nou nee hoor, daar heb ik hard op geoefend, heel lang. Positief in het leven staan heeft mij zoveel gebracht. Het geeft me zoveel meer kracht om de dingen te doen die ik graag wil doen en bereiken. Zoveel mogelijk dingen een positieve draai geven maakt het leven een stuk makkelijker en het leren van ‘verkeerde’ keuzes en of ‘fouten’ leuker. Het houdt je op de been, wat mij betreft, in deze rare wereld.

Positief zijn is ook zoveel fijner voor de mensen om je heen. Betekent niet dat er geen nare dingen gebeuren en of dat je geen verdriet of boosheid mag kennen, zeker niet zelfs. Maar door vervelende dingen zoveel mogelijk een positieve draai te geven maak je je eigen leven zoveel fijner en daarmee denk ik ook dat van de mensen om je heen.

Is positief zijn moeilijk?
Nee hoor, je hoeft het alleen maar te doen. Kijk naar wat er op je pad komt, naar de keuzes die je hebt gemaakt, naar de fouten die je maakt en bedenk wat ze jou te leren hebben. Probeer alle dingen als een cadeautje te ontvangen en geef er een dusdanige positieve draai aan zodat je weer verder kunt en groeit. Het is niet zo moeilijk als je maar doet. En oefening baart kunst kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Wat betekent positiviteit voor jou? 
En hoe ga jij ermee om?
En of wat is jouw ultieme tip om positiviteit in je leven te krijgen?

Ik ben benieuwd! Deel je het hieronder? Zou te gek zijn!

2 comments


  1. Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473

    Positiviteit is voor mij een mind change op het moment dat het leven je challenged. Je mag even neergeslagen worden maar daar blijven zitten lost niets op. Ik geef mezelf een dag om even te realiseren what the F just happened maar de volgende dag ben ik weer dankbaar voor wat ik heb en ga ik met een positieve mindset dealen met mijn challenge. Positiviteit geeft mij kracht en laat mij dingen lichter voelen.


    1. Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473

      Dat klinkt heel mooi en krachtig Saskia! Dankjewel voor je reactie!

Geef een antwoord