Trouwambtenaar Derya over de liefde

Trouwambtenaar Derya over de liefde

In gesprek met Derya Ozugur, trouwambtenaar, bij wie de passie en liefde in overvloed aanwezig zijn. Derya was ooit klant bij me en leek me leuk met haar een hart tot hart gesprek te doen nadat we elkaar alweer een tijdje niet hebben gezien. Derya stroomt over van liefde en daarom ga ik met haar in gesprek over de liefde, haar ondernemers reis en haar missie.

Luister hieronder de podcast:

Wat trekt jou zo enorm aan in de liefde?

Wat mij vooral aantrekt en waar ik heel erg in geloof is dat liefde echt de basis is van alles wat je doet en vooral ook van wie je wilt zijn. Ik denk dat liefde een onlosmakelijk iets is waarmee je dus jezelf neerzet en waarmee je de dingen doet. Vanuit passie, vanuit liefde. En waarmee je dus ook succesvol kunt zijn. Dus ja, liefde is voor mij gewoon op nummer één en misschien is dat ook wel leuk om te vermelden. Mijn voornaam is Derya, mijn achternaam is Ozugur.  Derya betekent oceaan en Ozugur betekent geluk. Dus ik ben eigenlijk een oceaan van  geluk.  En dat is ook altijd wel de rode draad in m’n leven geweest. Aan het geluk van anderen bijdragen, waarmee ik zelf ook heel erg gelukkig word.

Alles aan jou straalt liefde uit

Ik geloof dat het ook met zelfliefde te maken heeft. Daarmee bedoel ik ontzettend veel van mezelf hou en en ik mag er ook zijn van mezelf, mezelf zijn. Ik mag ook de dingen doen zoals ik dat graag wil, zoals ik denk dat dat bij mij past, zoals ik vind dat ik dat op deze manier mag doen. Dat zorgt er misschien ook voor dat als ik ergens sta of als ik ergens binnenkom dat ik ook inderdaad die liefde uitstraal. Nou fijn om te horen dat jij dat ook zo ervaart.

Hoe sta jij jezelf die zelfliefde toe?

Ik denk wel dat het ook komt vanuit mijn jeugd. Ben altijd heel heel liefdevol opgevoed. Was het eerstgeboren kindje van de eerste zoon en daardoor kreeg ik heel veel liefde en ik bracht ook heel veel liefde mee. Als kind zijnde voelde ik ook altijd van lief zijn voor anderen en wat voor anderen kunnen betekenen. Maar ik denk het allerbelangrijkste wat ik in al die jaren mezelf heb toegeëigend is: ik mag er zijn, ik ben het waard.
Ik ben belangrijker dan iedereen en niet vanuit egoïsme maar vanuit ik ben het waard, ik mag er zijn. 

Trouwambtenaar

Toen ik net begon als trouwambtenaar noemde ik mijzelf dé liefdevolste trouwambtenaar. Dat zei ik omdat ik er ook echt in geloofde. Ik ben de liefdevolste trouwambtenaar en ook al vonden andere mensen dat niet zo of ook al dacht de mens van nou ja, er zijn toch ook vast wel andere. Ja dat kan. Er zijn ook vast wel andere, maar ik voel gewoon aan alles dat ik dat ben en ik mag me dat toe eigenen. Dus het heeft natuurlijk ook met karakter te maken. Ook een beetje met de rode draad in je leven. Maar ik denk dat het vooral begint met het omarmen, het mogen omarmen, het durven te omarmen. Dat jij bijzonder bent, dat je belangrijk bent. Nog meer dan anderen misschien. En nogmaals, dus niet vanuit wat ego is, maar echt vanuit die zelfliefde. Want ik geloof er ook oprecht in: als je niet van jezelf houdt, kun je niet van een ander houden.

Als je jezelf dingen niet waard vindt, kun je ook niet voor anderen dingen waard vinden. Als jij niet vindt dat jij iets mag doen op jouw manier, dan kun je het ook niet van anderen verwachten. Dus enerzijds vanuit karakter, maar anderzijds ook natuurlijk van de dingen die je meemaakt. Ik probeer dat ook altijd mijn kinderen aan te leren van  jij bent belangrijk, jij mag er zijn en eerst jezelf dan de ander. Ja dat zijn dingen die ik heel erg belangrijk vind.

Wat een prachtig voorbeeld voor je kinderen!

Ja, weet je vooral in deze tijd waarin we moeten voldoen aan bepaalde normen. Waarbij kinderen dus heel veel dingen van buitenaf krijgen, vind ik het altijd heel belangrijk om ze zelf ook bewust te laten worden van dat ze zelf ook heel bijzonder zijn. Gewoon door alleen al er te zijn. Dus alleen al je aanwezigheid, je bestaan maakt wel dat je bijzonder bent.  Op het moment dat je je bijzonder voelt, straal je dat ook uit.

 

Ik las op jouw site dat je bruidsparen dát gevoel wilt geven dat ze zich over 50 jaar nog herinneren, wat is dat gevoel?

Ik ben twintig jaar geleden getrouwd en ik heb zelf niet zo’n hele fijne bruids dag gehad. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me jarenlang niet bijzonder genoeg voelde. Dus overal waar ik kwam en overal waar ik bruidsparen zag, dacht ik van dat had ik ook willen hebben of dat had ik ook willen zeggen. Daar kwam een beetje een gaatje in m’n hart zeg maar. Ja dan komt er iets moois op je pad.

Trouwambtenaar zijn is veel meer dan alleen maar een ceremonie, een toespraak houden. Dit gaat veel dieper. Ik weet als geen ander wat het betekent om je bijzonder te mogen voelen op die dag, nog meer dan dat je eigenlijk al bent.

En daarom doe ik er ook alles aan om bruidsparen dus dat bijzondere gevoel te geven wat zij zich over vijftig jaar nog steeds herinneren. En dat gevoel, dat zit em in woorden. Dat zit em in die liefde die je uitstraalt. Het zit em juist in datgene wat anderen niet zien om dat naar voren te halen. Datgene wat anderen niet horen of nog nooit hebben gehoord om dat juist uit te spreken. Daar zit het em in. Dus vanuit liefde kijken.

Want ik zeg altijd, het gaat niet om kijken, maar het gaat om zien. Het gaat niet om luisteren, maar het gaat om horen. En als je dat vanuit liefde doet, ja, dan wordt zo’n ceremonie zo magisch, zo betoverend.

Jij bent moeder van 2 kids, hoe combineer jij het moederschap met ondernemen?

Mijn kinderen zijn inmiddels veertien en twaalf. Ik ben begonnen met het ondernemen toen ze nog jong waren. Als ik had gedaan wat bijvoorbeeld anderen vonden dat ik moest doen, dus eerst wachten tot je kinderen groot worden, dan was ik dus nu pas begonnen. Ik heb altijd geprobeerd om en er voor m’n kinderen te zijn en er voor mijzelf te zijn, dus mijn business op te bouwen.

Dat deed ik op het moment dat zij naar school gingen of naar de crèche. Toen ging ik bezig met mijn werk en op moment dat ze thuis waren dan was ik er ook voor hun. Soms is het ook keuzes maken. Ik heb ze ook bijvoorbeeld moeten achterlaten bij een oppas of ik heb ook dat ik dan bijvoorbeeld bezig was met iets waardoor ik minder aandacht voor ze had, maar dat haalde ik dan wel altijd in.

Dat zou ook echt mijn advies zijn aan moeders. Ook al is het iets heel kleins wat je doet, maar doe het voor jezelf. Want een moeder die zichzelf waardeert en een moeder die iets wil doen wat haar gelukkig maakt, heeft ook altijd effect op de kinderen.

Als een moeder gelukkig is dan kunnen zij ook gelukkig zijn. En daar pluk ik nu wel een beetje de vruchten van.
Ik ben blij dat ik niet gewacht heb. Ik ben blij dat ik niet heb geluisterd naar wat anderen vonden dat ik moest doen.

Wat is jouw missie?

Liefde verspreiden!

Mensen gelukkig maken. Mensen het gevoel geven dat ze bijzonder zijn. Vooral vrouwen het gevoel geven dat ze er mogen zijn en dat ze mogen staan voor wie ze zijn en wat ze waard zijn.

Wat wilde jij worden als klein meisje?

Stewardess.

Ben ik niet geworden, kwam door mijn lengte en gewicht.
De reden dat ik stewardess wilde worden is omdat ik dan zo’n vrouw voor me zag die verwelkomde je met zo’n mooi en bijzonder gevoel. En haar glimlach, dat deed wat met je. Daarom dacht ik wow, dat wil ik ook. Ze gaven het gevoel van vertrouwen en liefde.

Dan dacht ik, dat wil ik ook. Ik wil mensen zich bijzonder laten voelen, ik wil mensen zich gezien laten voelen. Ik denk dat ik dit element wel heb meegenomen in mijn huidige werk.

Wat heeft heeft samenwerken met mij jou gebracht?

Wat ik vooral heel bijzonder aan jou vind is jouw echtheid en je puurheid. En dat je je ook kwetsbaar durft op te stellen en waardoor dat mij ook weer het gevoel gaf ik mag dit ook. En het hoeft nog niet te perfect zijn. Vooral dingen gaandeweg doen en dat dat juist ook dingen kan opleveren. Ik denk dat dat vooral voor mij heel erg waardevol is geweest. Van je mag jezelf zijn, je mag het doen op jouw manier.

Ik ben zeg maar een coachee die altijd eerst met de hakken in het zand zit. Maar dat ik dan toch dacht verrek ze heeft gelijk. Daardoor ging ik dan wel die stappen zetten die dan dus nodig waren om die doelen te bereiken. Dus dat heeft het me wel veel opgeleverd.

Ik heb ook altijd bewondering voor hoe jij omgaat met bepaalde dingen. Hoe je staat voor jezelf en dat  ondernemen niet volgens een boekje gaat. Dat is wel wat ik van jou meegekregen.

Volgens mij voel jij mensen ook heel goed aan en dat zorgt ervoor dat mensen zich ook op hun gemak voelen. Dat ze zich ook durven te laten zien, maar dat ze dus zich ook kwetsbaar durven op te stellen. En ik denk dat jezelf kwetsbaar durven en mogen opstellen, dat dat een grote kracht is voor jezelf, maar ook voor de coachee zeg maar. Want daarmee kun je verder.

Dat is ook het mooie aan jou; je voelt je bij jou fijn. Ik denk dat dat het goede woord is. Goh, fijn van je mag jezelf zijn en je mag jezelf laten zien, want jij ziet het. En dat maakt het ook zo fijn om bij jou te zijn.

(ik: Glancy dus: tranen in mijn ogen van dankbaarheid)

Derya’s tip aan moeders die wel willen gaan ondernemen maar het nog niet doen?

Er is nooit een juiste moment. Het juiste moment is wanneer jij vindt dat er iets moet gebeuren, dat er iets moet veranderen.

Ik vind als je niet tevreden bent met je situatie of als je daadwerkelijk iets wilt doen of iets wilt veranderen, dan moet je de eerste stap zetten. Maar als je die stap niet zet, dan kom je niet verder. Want als je verder wil komen, moet je die stap zetten. Dus alles begint met een eerste stap. En ik zeg ook altijd is niet een quote van mij, maar een pad ontstaat als je erop loopt.

Elke weg begint met een eerste stap en hoe klein die ook is. Zet nou gewoon die eerste stap. Ja, en als je dat zelf niet kan, vraag alsjeblieft hulp.

Vaak denken vrouwen dat ze nog heel veel dingen nodig hebben, zoals opleidingen of cursussen, of dat ze nog niet goed genoeg zijn of dat ze iets nodig hebben. En ik zeg altijd nee, je bent het al. Jij bent alles al. Jij weet alles al en je kan alles doen zolang je daar aan vasthoudt.

 

PS 1:
Voel jij je ook ergens enorm gepassioneerd over en zou je hier wel je business van willen maken? Dan ontmoet ik jou graag om te kijken of we hier samen een plan voor kunnen bedenken. Plan hier een date met me in.

PS2:
Wil jij als moeder meer tijd & ruimte voor jezelf creëren ZONDER je hier schuldig over te voelen? Meld je dan aan voor de waardevolle Vergeet JEZELF Niet week vol zelfliefde

PS3:
Ben je moeder van een dochter? Dan nodig ik je van harte uit in de MoederDochter(zelf)Liefde community 

PS4:
De site van Derya vind je hier en je kunt haar ook volgen op Insta

Scroll naar boven