Vraag aan jou als ondernemer

Vraag aan jou als ondernemer

Vraag aan jou als ondernemer:
Is dit wat je nu aan het doen bent en of aanbied volledig waar je ECHT gepassioneerd over bent?
Is dit werkelijk wat je te doen hebt?
Of doe je dit omdat je denkt en of iemand je heeft verteld dat je hier (snel) geld mee kunt verdienen? 

Ik kan je namelijk 1 ding verklappen (zowel uit eigen ervaring als wat ik al jaren bij klanten heb gezien):
Als het niet volledig uit je hart komt, dan gaat het nooit werken.
Als geld verdienen je drive is dan gaat het NIET werken (misschien voor even maar niet op de lange termijn).
Als je vanuit angst en of tekort handelt, gaat het NIET werken.
Als je vanuit ‘maar wat nou als dit ook niet lukt’ handelt, gaat het NIET werken.

Wellicht iets te confronterend maar wel de waarheid en geloof me I know want ik heb dit zelf in mijn zoektocht ook meerdere keren ervaren. 

Waar ik van overtuigd ben wat WEL werkt, is als het vanuit je hart komt.
Als je een doel stelt voor jezelf vanuit dat je heel veel mensen hiermee verder kunt helpen, en vervolgens het doel ook weer los kunt laten. Een doel is bedoeld om je letterlijk in actie te zetten want anders kom je niet in beweging. Om vervolgens te gaan spelen, ontdekken, uitproberen wat werkt wel en wat werkt niet. 

En als het niet werkt te kunnen kijken naar jezelf; handelde ik vanuit angst en tekort of handelde ik vanuit de liefde die ik te geven heb aan anderen. En als je jezelf eerlijk aan hebt kunnen kijken je het anders mag doen, vanuit vertrouwen, vanuit geloof in jezelf, vanuit dit is wat ik te brengen heb.

NIET bezig zijn met het einddoel van bv ik wil deze maand 50 keer mijn programma hebben verkocht maar bezig zijn met vieren dat je in de actiestand bent, vieren dat je aan het DOEN bent, vieren dat je uit je comfortzone aan het gaan bent. 

En NIET denken als je 1 klant hebt binnengehaald, nog 49 te gaan want daar gaat het niet om. Vier die klant. Want doordat jij in de actiestand bent vanuit het verlangen dat je zo graag wilt geven wat je te geven hebt, daar ontstaan dingen uit die je nu nog niet eens kunt bedenken. Nieuwe mensen die op je pad komen, aanvragen vanuit onverwachtse hoek, samenwerkingen met mensen die je ook weer naar een volgend niveau tillen en jij hun, mooie diepe gesprekken over de dingen die er echt toe doen voor je. Daar kunnen die 50 klanten /omzet niet eens tegenop, hier zit al je goud. 

Een doel stellen maar bezig zijn met het proces en niet het doel zelf. NIET in de teleurstelling gaan als de eerste post die je deelt dat daar nog niks/ weinig op gebeurd. Geef het tijd. Geef je over. Geef jezelf de tijd. Speel. Probeer. Doe. Schaaf bij en doe het opnieuw, anders of beter kloppend vanuit je hart. 

Durf te kijken naar alles wat er WEL gebeurd en ontstaat, los van dat doel van die 50 klanten. En durf dit te ontvangen, en wees dankbaar hiervoor.
Als jij niet in actie was gegaan waren deze dingen niet gebeurd. 

Dit is waar ik in geloof en waar ik voor sta. 

Dus vraag aan jou als ondernemer: Hoe kijk jij hiernaar? 

En als je heel eerlijk bent naar jezelf wat doe jij van bovenstaande? Hoef je niet te delen met me, mag uiteraard wel, maar ik gun je dat je even de tijd neemt om hiernaar te kijken bij jezelf zodat je het mogelijk anders kunt gaan aanpakken. Ik ben er voor je als je wilt dat ik met je meekijk naar HOE dan wel.

Voor nu ben ik vooral nieuwsgierig hoe jij hiernaar kijkt en vind ik het fijn als je het deelt hieronder

 

PS: klik hier als je meer wilt lezen over samenwerken met mij.
Wil je liever in gesprek hierover samen?
Je bent welkom om samen naar het hoe dan wel te kijken en een date te plannen door hier te klikken

PS: wil je een podcast luisteren over ware passie? Luister dan bijvoorbeeld deze over seksualiteit of deze met tips hoe je in de media komt als ondernemer of deze met Kirsten Jassies met tips over social media

Scroll naar boven