Glancy: coach voor gepassioneerde ondernemers (vanuit Utrecht)

Blog

Wat is geluk voor jou?


Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473
Glancy
on mrt 24, 2016

Geluk
Wat is dat nou eigenlijk? Ik denk dat dit voor iedereen anders is.
De een vindt geluk in een relatie, de ander in single zijn.
Sommigen vinden geluk in een groot huis, anderen in een caravan.
De een vindt geluk in een baan, de ander in zelfstandig ondernemerschap.
Je vindt geluk in materiële dingen of juist in kleine dingen, of misschien wel in beide.
Alleen dit al maakt het woord ‘geluk’ zo interessant.

Volgens Van Dale
Als ik het woord geluk op zoek in de Van Dale dan vind ik het volgende:
geluk
1. Gunstige loop van omstandigheden
2. Aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt

Geluk voor mij
Geluk zit voor mij in heel veel dingen zoals; mijn dochter, mijn veilige thuis, mijn gezondheid en die van mijn naasten, de lieve mensen die ik om me heen heb, dankbaar zijn voor alles wat ik mag en kan doen, mooie gesprekken en ontmoetingen, alle lessen die ik leer en dus persoonlijke ontwikkeling, eigen keuzes maken, bloemen, kaarsen, de openhaard, de charme van de seizoenen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik kan eindelijk zeggen, dat ik echt gelukkig ben. En dat had ik om eerlijk te zijn nooit verwacht.

Keuzes
Ik geloof erin dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk. Uiteraard komen er dingen op je pad die je uit balans brengen en of waar je mee moet dealen en toch geloof ik erin dat alles afhankelijk is van de keuzes die we hierin maken. We kunnen ervoor kiezen om gelukkig te zijn. Ik heb die keuze een aantal jaar geleden gemaakt voor mezelf en geloof me, dit was de beste keuze ooit.

geluk Glancy van Elst
Complimenten
Een van de dingen waar je heel gelukkig van kunt worden is het kunnen geven en ontvangen van complimenten. Het geven van een compliment omdat het als een soort cadeau is dat je iemand anders geeft. Het ontvangen is voor veel mensen lastiger maar leer jezelf aan dat je alleen maar dankjewel zegt als je een compliment krijgt. Met andere woorden, dankjewel voor het cadeau dat je me geeft. Dat is voldoende en op die manier geef je en jezelf een cadeau maar ook de gever geef je een cadeau terug.

Dus als je weer eens een compliment krijgt, ga het dan niet ontkrachten door te zeggen;
ach maar dit kledingstuk is maar van de H&M of
dit was maar heel goedkoop of
ja maar…
Zonde en ook zo niet leuk voor de gever!
Ontvang je compliment met open armen en door alleen maar dankjewel te zeggen zul je het ook meer voelen.

Wat is geluk voor jou?
Ik ben benieuwd, laat je het me weten hieronder?

Tips
Ben je (nog) niet altijd gelukkig? Deze site is heel leuk en hier vind je tips voor geluk.

 

2 comments


  1. Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473

    Ik ben op zoek naar wat geluk voor mij betekent. Losgemaakt door negatieve en trieste gevoelens die ik nog nooit eerder heb gehad. Ruim 2 jaar na het verliezen van mijn baan merk ik dat ik niet weet waar ik mijn geluksgevoel uit kan halen. In mijn leven als echtgenote, moeder en collega had ik het te druk om mezelf deze vraag te stellen. Nu wel. Waar werk ik naar toe? Is dit misschien ook een soort midlife crisis? Wat is geluk voor mij? Ik weet nu wel dat ik sociale contacten mis. Erkenning. Ik ga dus vanaf deze informatie naar de link in het artikel.


    1. Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/glancynl/public_html/wp-content/themes/_kong-theme old/kong-framework/functions.php on line 473

      Wat mooi, dankjewel voor je openheid Herma!

Geef een antwoord